22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Facia ucuz atlatıldı

Varşova seferini yaptığı sırada arıza yapması sonucu Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yapan Mısır uçağında bulunan 6 kişi hafif şekilde yaralandı.

156 yolcunun bulunduğu uçağın, elektrik arızası nedeniyle önündeki uçağı takip ederek iniş yaptığı ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, Hurgada-Varşova seferini yapan AMC Havayolları'na ait yolcu uçağında, uçuş sırasında bilinmeyen bir nedenle meydana gelen elektrik arızası sonucu, kokpitteki göstergelerin elektrikleri kesildi.

Arızadan bir süre önce Atatürk Havalimanı kulesi ile irtibata geçen kaptan pilottan, önünde bulunan başka bir uçağı takip etmesi istendi. Uçakta elektriklerin kesilmesi sonucu kaptan pilot, pist ışıklarını takip ederek acil iniş yaptı. İniş sırasında hızını kesemeyen uçak, pistten sonra yaklaşık 200 metre toprak zeminde sürüklenerek durabildi.

Uçağın iniş takımları parçalanırken, uçakta büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. Uçağın çevresinde havalimanı yetkilileri, polis ve itfaiye ekipleri güvenlik önlemi aldı. Uçakta bulunan 156 yolcu ve 7 mürettebat, acil iniş kapılarını kullanarak otobüslerle Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Yolcular, Atatürk Havalimanı Kısım Amirliği'ne götürülürken, uçuş ekibi ile havalimanı yetkilileri kısa süreli bir görüşme yaptı. Pilotlardan birinin elinden hafif yaralandığı, yine hafif yaralanan yolculardan 5'inin ise ayakta tedavi edildiği öğrenildi. Öte yandan, uçuş ekibinin cep telefonu kameraları ile arızalanan uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdikleri gözlendi. Havalimanı yetkilileri, büyük hasar gören uçağın pistten parçalanarak kaldırılacağını açıkladı.
Yolcular, Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis dinleme odasına alınarak misafir edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 07:06:24
Güncelleme :12 Ekim 2007 Cuma 07:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?