28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Fehmi Koru da YİPMAŞ mağduru

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru da Yimpaş mağduru çıktı. Koru, Yimpaş’a para yatırdığını, ancak defalarca istemesine rağmen alamadığını açıklayarak, AKP Hükümeti’nin Yimpaş olayına el koyması gerektiğini savundu.

Koru, "Yimpaş ve esas sorun" başlıklı dünkü yazısında, kendi kendine "Bazı medya organlarının ısrarlı yayınları yüzünden Türkiye günlerdir Yimpaş ile yatıp kalkıyor, hemen her konuda söyleyecek bir söz bulabildiği halde, bu sütunun sahibi neden sessiz?" sorusunu yöneltip şöyle dedi: "Neden? sorusunun basit bir cevabı var: Ben bu konunun iki biçimde tarafıyım da ondan. Önceki çalıştığım gazeteden ayrılmış boşta gezerken, bana yöneltilen ’Birlikte gazete çıkaralım’ teklifi üzerine bir medya şirketi kurmaya kadar varan, ancak o süreçteki gözlemlerim sebebiyle neredeyse şirketin kurulduğu gün kesilen bir ilişkim olmuştu Yimpaş’la. Durun daha beteri de var: Elime geçen yüklüce bir parayı da gittim Yimpaş’a emanet ettim; piyasada ’Yimpaş mağduru’ diye sözü edilen kişilerden biriyim ben... Bu yazıyı okurken, şu sıralarda adlarını sıkça duyduğunuz kişilerin bazılarını ilk elden tanıdığımı, bu arada kendilerine emanet bıraktığım parayı defalarca talep ettiğim halde sonuç alamadığımı bilmenizi istiyorum.

Köşesinde yazdı

Yimpaş’ı Yeni Şafak’taki köşesine taşıyan Fehmi Koru, hükümetin konuyla ilgisinin bulunmadığını yazdı. Koru" Konuya duyarsız kalması Ak Parti’ye zarar verecektir. Sorunu bir çözüme kavuşturmak gerekiyor" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 03:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?