16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ferrari’yi kimin kullandığı sır oldu

Önceki gece eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın oğlu Ali Çapan’ın içinde olduğu Ferrari’nin bariyerlere çarparak yanması ve sözlüsü Avukat Ayşe Yamiç’in ölmesiyle sonuçlanan kaza bilmeceye döndü. İlk olarak, otomobili Çapan’ın kullandığına dair bilgi edinen polis, daha sonra direksiyonda, Ayşe Yamiç’in olduğu iddiasıyla karşılaştı. Bu çelişki üzerine, kaza raporuna “sürücü belirsiz” ifadesi konuldu.

’Çapan sürücü koltuğundaydı’
Bu arada görgü tanıklarının, Ali Çapan’ın olay sonrası sürücü mahallinden çıkartıldığını söylediği öğrenildi. Eğer otomobili Ali Erdem Çapan’ın kullandığı kesinleşirse hakkında, sözlüsü Ayşe Yamiç’in ölümüne sebebiyet vermek suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Savcılık ayrıca alkol muayenesinin de sonuçlarını bekliyor.

9 yılda 18 kez trafik cezası almış
Ali Çapan’ın “trafik dosyası” ise hayli kabarık. Büyükçekmece’de, 1998’de ehliyet alan Çapan, bugüne kadar tam 18 kez trafik suçu işlemiş. Bunların büyük çoğunluğunu aşırı hız oluşturuyor. Çapan, hız yüzünden ilk cezayı 2000’de almış. 2003-2006 arasında da 3 kez aşırı hızdan ceza yemiş. 2005’in eylül ayında ise alkollü araç kullandığı için 6 ay süreyle ehliyetine el konulmuş. Son olarak 2007’de 25 puan düşme cezası alan Çapan’ın, bugüne kadar aldığı toplam ceza puanı da 204.

’Anne Ferrari kullanıyorum’ demiş
Ancak, Çapan Ailesi adına açıklama yapan Ali Tarakçı otomobili Ayşe Yamiç’in kullandığını iddia etti: “Ali yoğun bakımda yakınlarına otomobili Ayşe’nin kullandığını söyledi. Ayşe de telefon açarak annesine ’Şu anda Ferrari kullanıyorum’ demiş.” Ailenin avukatı Nazan Demiröz de Ali Çapan’ın, otomobili Ayşe’nin kullandığı şeklinde ifade verdiğini belirterek, “Polis raporunu henüz incelemedim. Ancak eğer Ali sürücü olarak gözükürse, yargılama aşamasında itiraz edeceğiz” dedi.

‘Ambulans geç gelmedi’
Ayrıca, kazanın ardından sağlık ekiplerinin olay yerine geç ulaştığı iddialarına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden itiraz geldi. Komuta merkezine ilk ihbarın araç yangını şeklinde saat 02.34’te düştüğü belirtilen açıklamada Beşiktaş, Okmeydanı, Eyüp ve Beylerbeyi’nden 4 ambulansın çıktığı ve ilk ambulansın olay yerine 9 dakika sonra ulaştığı söylendi.

AYŞE’NİN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR
İstanbul Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi’ne kaldırılan Ali Çapan’ın nişanlısının öldüğünden henüz haberi olmadığı belirtildi.

‘Ferrari’yi ÖDÜNÇ aldım’
İç kanama nedeniyle yoğun bakımda tedavisi süren Çapan, hastanede ailesine ve avukatına Ferrari’nin kendisinin olmadığını, bir galerici arkadaşından ödünç aldığını söyledi.

Cenazede yan yana gelmediler
Ayşe Yamiç, doğum yeri Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Mersin Beldesi’nde toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu törene Yamiç’in Ailesi’nin yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da katıldı. Oğulları Halil ve Özgür’ün sakinleştirmekte zorlandığı Yusuf Yamiç’in feryatları törene katılanları da gözyaşlarına boğdu. Tören boyunca Gürbüz Çapan ile Yamiç Ailesi fertleri yan yana gelmemeye özen gösterdi.


Vatan
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 09:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullahyamiç IP: 88.252.16.xxx Tarih : 14.10.2007 19:00:49

EEEE...NE DİYELİM GEÇMİŞ OLSUN BİZDE ONUN AKRABALARIYDIK ÇOK ÜZÜLDÜK ALLAH SABIRLAR VERSİN