16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Fethiye'de orman yangını

Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını çıktı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fethiye ilçesi Çiftlik köyü Çalış mevkisinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Yangına, ilk aşamada 1 helikopter, 5 arazöz ve çok sayıda orman işçisinin müdahale ettiği bildirildi.

"YANGIN ENERJİ NAKİL HATLARINDAN KAYNAKLANMIŞ"

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Fethiye'ye bağlı Çiftlik köyü yakınlarında çıkan orman yangınının enerji nakil hatlarından kaynaklandığını belirterek, saatteki hızı 100 kilometreyi bulunan rüzgar nedeniyle müdahale çalışmalarında güçlük yaşandığını kaydetti. 

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'ye bağlı Çiftlik köyü Çalış mevkisinde çıkan yangına yoğun bir şekilde müdahale edildiğini belirtti. 

Meteorolojinin önceden yaptığı şiddetli rüzgar uyarısı nedeniyle her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Aydın, "Yangın, enerji nakil hatlarından kaynaklanmış. Saatteki hızı 100 kilometreyi bulunan rüzgar nedeniyle müdahale çalışmalarında güçlük yaşanıyor" dedi.
Kısmen kontrol altına aldıkları yangının rüzgarın etkisiyle 10 farklı bölgede ve bazı seralarda yeniden küçük parçacıklar halinde başladığını bildiren Aydın, şöyle konuştu: 

"Rüzgarın etkisiyle 10 farklı noktaya ve seralara sıçrayan yangına 2 helikopter, 20 arazöz ve çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor. Yangının büyümesini önlemek için her türlü tedbir alındı."
A.A.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 20:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?