22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Firarilerden 2'si yakalandı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Kapalı Cezaevi'nden firar eden 6 mahkumdan 2'sinin kaldığı yeri tespit eden jandarma ve polis ekipleri ortak operasyon düzenledi. Çok sayıda güvenlik görevlisinin mahalleye aniden giriş yapmasıyla birlikte silahlar çekildi ve tespit edilen eve ani baskın düzenlendi. Ekipler, hiçbir şeyden habersiz oturma odasında televizyon izleyen Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir'i yakaladı. Apar topar ekip arabasına bindirilen 2 firarinin şaşkınlıkları yüzürlerine yansıdı.


Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nden 20 Haziran Çarşamba gecesi 2 infaz koruma memuru ile bir jandarma erini tartakladıktan sonra firar eden Hüseyin Demirkıran (23), Hakan Aydemir (21), Ceylan Koyuncu (26), Yusuf Aslan (27), Yıldıray Yörük (31) ve Mustafa Çayır'ın (26) yakalanması için ilçe genelinde jandarma ve polis ekiplerinin başlattığı araştırma kesintisiz sürdü. Dün akşam saatlerinde gelen bir istihbaratı değerlendiren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, hemen harekete geçti ve Bağlık Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Demirkıran'ın annesi Fatma Demirkıran'ın evine operasyon düzenledi. Operasyonu, DHA muhabiri saniye saniye görüntülendi.

Çok sayıda polisin mahalleye aniden giriş yapmasıyla birlikte silahlar çekildi ve tespit edilen eve baskın düzenlendi. Ellerindeki silahlarla evin etrafını abluka altına alan ve kendilerini koruyarak evin içine giren ekipler hiçbir şeyden habersiz oturma odasında televizyon izleyen Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir'i kıskıvrak yakaladı. Hemen vakit kaybetmeden iki firariyi ekip otosuna bindiren timler mahalleden hızla uzaklaştı ve zanlıları İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Burada kısa süre bekletilen firariler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere 82'nci Yıl Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan kontrolün ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen firariler sorguya alındı.

Operasyon kapsamında evin içinde ve etrafında aramalar yapan ekipler, bir çanta içinde 9 mm çapında 9 mermi ile infaz koruma memurunu rehin aldıkları tahmin edilen bıçağı ele geçirildi.

Alınan ilk ifadelerinde firar olayını gerçekleştirdikleri geceyi bir ormanlık alında geçirdiklerini söyleyen Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir, daha sonra Ceylan Koyuncu, Yusuf Aslan, Yıldıray Yörük ve Mustafa Çayır'dan ayrıldıklarını anlattı. Jandarma ve polis ekipleri firari 4 zanlının yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.


BİR FİRARİ DE TESLİM OLDU

Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nden 20 Haziran gecesi firar eden 6 mahkumdan Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir'in dün akşam saatlerinde operasyonla yakalanmasından sonra bugün öğle saatlerinde de ‘hırsızlık’ suçundan tutuklu Ceyhan Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelerek teslim oldu. Yakalanan ve teslim olan 3 mahkum, ifadelerinin alınmasından sonra Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Firar eden Yusuf Aslan, Yıldıray Yörük ve Mustafa Çayır'ın aranmasına devam ediliyor.


hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 15:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?