19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Fırtına minareyi uçurdu

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Kaletepe Köyü'nde dolu yağışı ve fırtına 37 metre yüksekliğindeki minareyi yıktı. 

Minarenin altında bulunan evdekiler faciayı ucuz atlattı. Akşam namazında gök gürültüsüyle minarenin yıkıldığını anlatan köylüler, “Verilmiş sadakamız varmış. İple yere bırakılmış gibi minare boşluğa düştü” diye konuştu.

Kozluk İlçesi'ne bağlı Kaletepe Köyü'ndeki 26 yıllık minare şiddetli rüzgârın etkisiyle yıkıldı. Evleri caminin altında olan Mecit ve Yunus Çelik kardeşler, minarenin yıkılışı sırasında ambarların zarar gördüğünü söyledi. 37 metre yüksekliğindeki minarenin gövdeyle birleştiği kemer bölümünden yıkılması köylüleri şaşırttı. Müezin Resul Akyol, camiide yer yer çatlaklıklar oluştuğunu anlatırken, “O sırada camideydim. Cami beşik gibi sallanıyordu. Korkudan dışarı çıkmadık. Minarenin taşlarını bahçede görünce şok olduk” dedi.

Yunus Çelik, minarenin yıkımını gök gürültüsü sesiyle duyduklarını anlatırken, “O an deprem gibiydi. Kıl payı kurtulduk. Eğer minarenin taşları evlerimizin üzerine düşmüş olsa, evimiz yerle bir olurdu” diye konuştu. Müftülük minarenin 25 metre uzunluğunda olması gerektiğini çekerek, uzun minarelerin hortum ve etkili yağışlara karşı yıkılabileceğine de dikkat çekti.
Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 11:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?