22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Fotoğraf çekilen odada yoktum

Samsun Emniyet müdürü Mustafa İlhan, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın Samsun Emniyet Müdürlüğü’ndeki afiş gibi fotoğrafının çekilmesi sırasında çay ocağında olmadığını söyledi. İlhan, daha önce de fotoğrafın Samsun Emniyet’inde çekildiği haberlerini tekzip etmişti.

İlhan, dün yaptığı açıklamada "Ogün Samast’ın yakalandıktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki dinlenme odasında (çay ocağı) fotoğraf ve kamera çekimleri yapıldığı sırada ben odada bulunmadım ve bu odada yapılan hiçbir fotoğraf ve kamera çekiminde yer almadım" dedi.

SAVCIDAN DA AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar da, ’Müdür ve savcı çay ocağında’ başlıklı haberin doğru olmadığını söyledi. Başsavcı Gökçınar, Ogün Samast’ın Samsun Otogarı’nda yakalandıktan sonra suçunu kabul ettiğinin öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı Fahri Gülay’ın tespit yapmak için bir avukatla birlikte Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini doğruladı. Başsavcı Gökçınar, şöyle konuştu:

"Ancak ve kesinlikle bazı yayın kuruluşlarında ifade edildiği gibi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çay ocağına yani kamuoyunca bilinen ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya konu edinen Ogün Samast’la çekilen görüntülerin geçtiği mekana ilgili Cumhuriyet Savcısı kesinlikle gitmemiştir. Cumhuriyet Savcısı, şüphelinin avukat huzurunda ikrarını tespit etmesine müteakip Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılmıştır."

İÇİŞLERİ: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nde çekilen fotoğraflarla ilgili müfettiş soruşturmasının henüz sonuçlanmadığı belirtildi. Açıklamada, "Kimler hakkında ne gibi cezalar uygulanacağına ilişkin bir öneri de henüz bulunmamaktadır" denildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 02:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?