20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Fotoğraf gerçek bağlantı derin

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü Danıştay'a kanlı baskın düzenleyen ve Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalayan Alparslan Arslan'la birlikte gösteren fotoğrafın fotomontaj değil gerçek olduğu polis laboratuvarında kanıtlandı.


Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le birlikte gösteren fotoğrafın, Azadiya Welat gazetesi muhabiri tarafından çekildiği biliniyordu.

STOCKHOLM'DE ÇEKİLMİŞ

Diyarbakır Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 28 Şubat'ta gönderdiği yazı gereği, fotoğrafı, Azadiya Welat Gazetesi Yayın Koordinatörü Tayyip Temel'den, geçtiğimiz 3 Mart günü teslim almıştı. Gazete yetkilileri, fotoğrafı İsveç'te yaşayan muhabirleri Mizgin Bingöl'ün, 2005 yılının Mayıs ayında İsveç'in Başkenti Stockholm'de düzenlenen Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'nde çekerek kendilerine gönderdiğini, gerektiğinde çalışanlarının bu ülkenin Türkiye Konsolosluğu'na başvurup ifade verebileceğini ifade etmişlerdi. Fotoğraf ilk kez, 31 Mayıs-6 Haziran 2005 tarihli Azadiya Welat Gazetesi'nin 494. sayısı ile 2 Ağustos 2005 tarihinde Ülkede Özgür Gündem Gazetesi'nde yayınlandı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergenekon Operasyonu'nun başladığı günlerde bir gazeteye verdiği röportajda, fotoğraf için "fotomontaj" ifadesini kullanmıştı.

SAVCI DOSYAYA KOYDU

Veli Küçük'ün 'fotomontaj' dediği fotoğrafın kriminal incelemesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapıldı. Uzman dedektifler tarafından yapılan incelemenin sonucunda, fotoğrafın fotomontaj değil orijinal olduğu belirlendi. Polis fotoğrafı, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e teslim etti. Savcı Öz'ün, iddianameyi hazırlarken başvuracağı en önemli delillerden birinin, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne baskın düzenleyen Avukat Alparslan Arslan ile operasyonlar sırasında tutuklanan JİTEM'in kurucusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü bir arada gösteren bu fotoğraf olacağı belirtiliyor.


Bir damarı tıkalı çıktı

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Veli Küçük'ün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan anjiyosunda, bir damarının tıkalı olduğu belirlendi. Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kalp sorunu nedeniyle sevkedilen Küçük'ün durumuyla ilgili açıklama yaptı. Mutlu, Küçük'e anjiyo yapıldığını ve bir damarının tıkalı olduğunu söyledi. Küçük'ün idrar yolundaki taş nedeniyle de üroloji servisine yatırıldığı açıklandı.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 07:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.244.xxx Tarih : 19.04.2008 11:40:57

bu adamlar bir araya nasıl gelmiş asıl ilginç olanı bu azadi weled kürt kaynaklı bir gazete saldırıyı düzenleyen dinci bir avukat veli küçüğün ise ne olduğu belli değil hiç bir araya gelecek tipler değil avrupanın operasyonlarından biri ve türk halkına ve askerine faturalandırılmak istenen hesaplar var birde ilginç olan yurd dışına özellikle isveçe normal bir vatandaşın gitmesi hayli zorken bunlar nasıl oralarda cirit atıyor türkiyedeki her olayın altında avrupa çıkmasıda avrupanın bizim için planladığı kaosu gösteriyor