20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Fuar dünyasında neler oluyor?

Bu yıl beşincisi düzenlenen Avrupa'nın ikinci büyük pazarlama fuarı "Marketingist" kapılarını bu kez "krize karşı" açıyor. Ticari İhtisas Fuarları AŞ (TİFAŞ) Genel Müdürü Serhad Öktem, "Dünyayı kasıp kavuran ekonomik durgunluğun etkisi Türkiye'de de görülüyor. Ancak Marketingist bu krize karşı altın anahtar rolünü üstleniyor. Marketingist'te krizi aşmanın modellerini gösteriyoruz" dedi. 

Pazarlama zincirinin bütün halkalarını, ürün ve hizmetlerini, pazarlama ile doğrudan ya da dolaylı ilgisi olan tüm sektörleri bir araya getiren iş platformu niteliğindeki Marketingist, bu yıl 25-28 Eylül'de Tüyap Beylikdüzü'nde düzenlenecek. Fuarda geçen yıl, 349 katılımcı ve 10 bin 800 ziyaretçiyle 400 milyon dolarlık iş hacmi yaratılmıştı. Bu yıl ise fuara, aralarında ilk kez yabancıların da olduğu 420 katılımcı ile 15 bin ziyaretçi bekleniyor.

Yenilikleri takip etmek önemli
Medyadan basım evlerine, promosyon ürünlerinden tanzim teşhire birçok iş kolunu hedef kitleleriyle buluşturmayı planlayan fuar, bu yıl dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmanın gölgesinde gerçekleşecek. Bu koşullarda fuarı yapmanın her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Serhad Öktem, "İş dünyasının her koşulda yenilikleri takip etmesinin satış grafiğini olumlu etkileyeceğinin unutulmaması gerekir. Türkiye'de yurtdışındaki krizin etkileri hissediliyor, tedirginlik var. Ancak bu ve benzeri fuarlar krizden çıkış için bir nevi altın bir anahtardır. Krizi aşmanın modellerini gösteriyoruz. Düzenlenecek olan seminerler, workshoplar, ve konferanslara 4 gün boyunca sektörün profesyonelleri ile beyin fırtınası şansı yaratacağız" diye konuştu. 

Türkiye'de kriz kelimesi gündeme gelir gelmez hâlâ tanıtım harcamalarının ilk anda kesilen kalem olduğunu anlatan Öktem, "Aslında bu yapılan iyi bir fırsatı elinizin tersiyle itmeniz gibi bir şey. Kendinizi daha iyi duyuramıyorsanız satış grafiğinizin aşağı doğru inmesi kaçınılmazdır. Çünkü birileri bu işi yapıyor olacak. Bu krizler geriye götürmez ama büyümeyi yavaşlatır" dedi. 

Bu yıl "Herkes Gelecek" temasıya düzenlenecek Marketingist fuarı, marka yöneticileri, satın alma müdürleri, reklam ajansı çalışanları, PR ajansı çalışanları, medya çalışanları, grafik tasarımcıları, satış noktası karar verici ve yöneticileri ile KOBİ'leri en yaratıcı ve en yenilikçi ürünlerle buluşturmanın yanı sıra, konferans ve seminerlerle de pazarlama dünyasının bugününe ve geleceğine ışık tutacak.


500'den fazla yeni ürün ve hizmet sergilenecek

* Marketingist, 2007'de 349 firma ile 10 bin 82 pazarlama profesyonelini buluşturdu.
* 2008'te 420 katılımcının yer alacağı fuara, 15 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
* Fuarda 500'den fazla yeni ürün ve hizmet sergilenecek.
* Bu yıl "Perakende sektöründe kullanılacak teknolojiler" bölümü açılıyor.
* İlk defa yurtdışından katılımcıların da olduğu fuarda, Almanya, Hollanda, Hırvatistan ve Bulgaristan'dan şirketler var.
* Sergileme ürünlerinin yarıştığı tasarım yarışması OMA ve üniversite öğrencilerine özel Rekatlon yarışmaları düzenlenecek.

referans
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 15:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?