22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gabar Dağı'nda tank tatbikatı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'ndeki tank taburundan bu sabah çıkan tanklar Gabar Dağı’nın eteklerinde tatbikat yaptıktan sonra ilçe merkezinden geçerek birliklerine döndü.

Cudi, Gabar, Küpeli Dağları ile Bestler ve Dereler Mevkii'nde konuşlanan askeri birlikler, Irak sınırında önlemlerini artırdıktan sonra dağlarda gizlenen teröristlere karşı nokta operasyonlar başlattı. 

Son 1 hafta içinde askeri hareketliliğin görüldüğü bölgeye yeni birlik sevkıyatı yapılırken, sınıra yakın bölgede kazılan mevkilere yerleşen askerler aralıksız gözetleme yapıyor. 

PKK'lı teröristlerin sınırdan sızmaların önlemek için Görümlü, Çalışkan ile Kasrık Köyü yakınlarındaki geçiş noktaları da tutuldu. 

Cudi ve Gabar'da kış şartlarında gizlenen teröristlerin hareketlerini kısıtlamak isteyen güvenlik güçleri bu bölgelerde de sıkı önlem aldı.

Özellikle terör örgütü yandaşlarının dağlarda bulunan teröristlere başta silah, mühimmat ve gıda geçişini önlemek için tüm geçiş güzergahlarına kontrol noktaları kuruldu.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan tank taburundan bugün saat 06.30 sıralarında çıkan yaklaşık 60 tank ilçe merkezinden konvoy halinde geçerek Gabar Dağı eteklerine konuşlandı. Tanklar burada tatbikat yaparken, atış yapılmadı. Yaklaşık 5 saat süren tatbikat ardından tanklar yine konvoy halinde ilçe merkezinden birliklerine döndü. Tankların dışında askeri personel taşıyıcıların da bulunduğu konvoyun geçişi sırasında karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapatıldı.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 15:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?