22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gabar'daki eylemi üstlendi

Örgütün silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) internet sitesinde, 13 askerin şehit edilmesi yayınlandı.

Basına ve kamuoyuna' başlığı ile yayımlanan açıklamada, "Bahardan bu yana binlerce askerini Botan’da ve birçok alanda konumlandıran Türk ordu birliklerine karşı 7 Ekimde gerçekleştirilen eylem, gerillalarımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Gerilla güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen bu eylemin ayrıntıları daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır" denildi.

Açıklamada, saldırı sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 'Medya savunma alanı' olarak belirtilen Kuzey Irak'ın PKK denetimindeki Haftanin, Metina, Zap, Çemço, Avaşin ve Hakurk bölgelerinin önceki akşam saat 20.30'da obüs ve havan toplarıyla yoğun şekilde bombalandığı belirtildi. Bombalamada örgütün kayıp verip vermediği açıklanmadı.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 09:11:22
Güncelleme :10 Ekim 2007 Çarşamba 13:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Demir IP: 88.251.15.xxx Tarih : 10.10.2007 14:34:58

Çoook Üzgünüm Çoooooook Şu Pkk nın hakından gelemedik yaaa ona üzülürüm Birde Dtp var tabiki onları savunan Bunlar o kadar yüzsüzlerki Biz o kadar bağrıyoruz Ya sev ya terket diye genede terketmiyorlar Burada ölecekler ve genede terketmiyecekler.Ahhh diyorum Ahhh Benim elime düşseler Ben bilirim onlara yapacağımı ammaaa ? Çoook Çooook doluyum sinirliyim Bizim Hükümetimizde Bu azınlıkla baş edemediya ona yanarım.daha ne diyeyim Diyarbakırda Belediyenin Pkk lı teröristlere Şehit lik yaptırmasınamı yanii Ben Diyorumki kısacası Bu Hükümet Bu kadar duyarsız olamaz daha neye bekliyorlar Biran önce kökünü kazısınlar Daha kaç şehit vereceğiz neye bekliyoruz sınır ötesiyse sınır ötesi Biran önce Bu Pkk nın köküünün kazınmasndan yanayım.Herkesinde duyarsız kalmaması dileğiyle Herkesin mübarek ramazan Bayramınıda kutluyorum.Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için Kenthaber e desonsuz sevgilerimi sunarum.