19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gazeteci Halit Çapın vefat etti

Karaciğerindeki rahatsızlığı nedeniyle beş gün önce hastaneye kaldırılan usta gazeteci Halit Çapın bu sabaha karşı 03:00 sıralarında yaşamını yitirdi.

İstanbul'da Amerikan Hastanesi'nde yatan usta gazetecinin doktoları yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Çapın'ın yaşamından dün akşam saatlerine doğru ümidi kestiklerini dile getirmişlerdi.

Bâb-ı Âli'nin en kıvrak "kalemşör"lerinden Halit Çapın, nâm-ı diğer, (Tek kollu Hemingway) Takvim gazetesinde köşe yazıyordu.

Öte yandan İstanbul'da yine Amerikan Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren diğer gazeteciler Duygu Asena ve Yılmaz Çetiner'in de hayati tehlikeyi atlatamadıkları öğrenildi.

İki yılı aşkın bir zamandır beynindeki tümör nedeniyle tedavi gören gazeteci-yazar Duygu Asena, dün sabah hastaneye kaldırılmıştı.

Doktorlar, Asena'nın iç kanamaya bağlı yüksek ateşini düşürmeye çalışıyor. Asena'nın şuuru hafta başından beri kapalı bulunuyor. Asena son olarak Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Akciğerinin bir bölümü yıllar önce alınan 74 yaşındaki gazeteci Yılmaz Çetiner de yoğun bakımda doktorların gözetiminde tutuluyor.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 10:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?