22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gaziantep'te soba faciası

Gaziantep'te gece boyunca etkili olan kar ve tipi nedeniyle söndürülmeyen sobalardan sızan gaz sebebiyle yaklaşık 300 kişinin zehirlendiği, 2'si çocuk 3 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te gece boyunca etkisini sürdüren kar ve tipi sebebiyle, yatmadan önce sobalarını söndürmeyen çok sayıda vatandaş, sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı merkezde bulunan 9 adet 112 Acil Servis ambulansının gece boyunca zehirlenme vakası sebebiyle hastaneye taşıdığı yaklaşık 300 kişi tedavi altına alınırken, 2 yaşındaki Enes Karabucak'ın ise hayatını kaybettiği belirtildi. 

2 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği olayda, Şahinbey İlçesi Turan Emeksiz Mahallesi 31. Sokak'ta ikamet eden Servet Karabucak, gece geç saatlerde rahatsızlanan oğlu Mehmet Karabucak'ı hastaneye yatırdıktan sonra sabah saatlerinde eve döndü. Servet Karabucak, eşi Sevcan ve 2 yaşındaki oğlu Enes Karabucak'ı baygın halde buldu. Durumu sağlık ekiplerine bildiren Servet Karabucak'ın eşi ve oğlu Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Sobadan sızan karbonmonoksit gazı sebebiyle zehirlendiği belirlenen minik Enes, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Sobadan sızan gazdan zehirlenen vatandaşların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi. 

Baba-kız soba kurbanı 

Gaziantep'te sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen baba ve kızı öldü, eşinin tedavisi sürüyor.

Gaziantep Polis Okulunda elektrik teknisyeni olarak çalışan Mustafa Küçük ile eşi Emine ve 3 yaşındaki kızı Güllü'nün evlerinden çıkmadığını fark eden komşuları, olayı yakınlarına ve polise haber verdi. Mustafa Küçük'ün aynı mahallede yaşayan baba ve annesi, zili çalmalarına karşılık açılmayan kapıyı kırarak içeri girdi. Yataklarında baygın bulunan Mustafa ve Emine Küçük ile kızları Güllü, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek ve Gaziantep Çocuk hastanelerine kaldırıldı.

Baba Mustafa Küçük (27) ve kızı Güllü Küçük (3) yoğun bakım ünitesindeki tedavileri sırasında hayatını kaybetti. Tedavisi süren anne Emine Küçük'ün (22) sağlık durumu ciddiyetini koruyor

AA/iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 15:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülkü andic IP: 84.164.174.xxx Tarih : 21.01.2007 19:11:31
allah rahmet eylesin...