19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gaziye törende icra!

Vatani görevini yaparken silah arkadaşının ateş açması sonucu bir bacağını kaybeden gazi Hasan Ata, 2009 yılında takılan protez bacak parası olan 74 bin liranın geri istenmesi nedeniyle şehitlikte düzenlenen törene bacağını evde bırakarak katıldı. Tören sırasında gazinin evine icra takibi yazısı gittiği öğrenilirken, gazi Mustafa Azgın da protez kolunu çıkartarak kendisine gelen 94 bin liralık borca tepkisini gösterdi.

Evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Hasan Ata, 1993 yılında Gaziantep'in Islahiye ilçesinde vatani görevini yaparken bir askerin bunalıma girerek ateş açması sonucu iki arkadaşıyla birlikte yaralandı. Ata, bu olaydan dolayı sağ bacağını kaybetti. Tedavisinin ardından normal protez bacak taktıran Ata, 2009 yılında elektronik protez için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu. Yapılan incelemenin ardından şartların uygun olduğu belirtilerek, Ata'ya elektronik protez bacak takıldı. Elektronik protez bacakla normal bir yaşam sürmeye başlayan Ata'ya 2 yıl sonra SGK'dan ihbarname geldi. Gelen ihbarnamede, Ata'nın 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına girmediği gerekçesiyle elektronik protez bacağın bedeli ve faiziyle birlikte 74 bin 733 TL ödemesi istendi. Parayı ödemeyince Ata hakkında icra takibi başlatıldı.

ŞEHİTLİĞE BACAKSIZ GELDİ

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü dolayısıyla Konya’daki şehitlikte düzenlenen programa protez bacağını evde bırakarak katılan gazi Hasan Ata, tepkisini dile getirdi. Hakkında protez bacak parası karşılığı 74 bin liralık icra takibi başlatıldığını belirten Ata, “İcra takibi elimize ulaştı. Eşime teslim etmişler, biz törendeyken. Biz 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenindeydik. Törenden sonra icra kağıdının geldiği haberini aldık. Bizim başımıza gelen olaydan sonra Mustafa ile karar aldık. Protesto etmek amacıyla ben bacak protezimi takmadım. Arkadaşım da kol protezini kullanmadı. Biz böyle gelince Sayın Valimle, AK Parti Konya milletvekillerinin dikkatini çekti. Bu konu ile ilgili bizle ilgilendiler, sorunlarımızı çözeceklerini söylediler. İnşallah çözülür” dedi.
1987 yılında vatani görevini yaparken NATO tatbikatında mayın patlaması sonucu bir kolu, ayağı ve gözünü kaybeden ve yanlış ödeme yapıldığı belirtilerek protezler için 94 bin lirayı geri ödemesi istenen Mustafa Azgın da, kendisi gibi zor durumda kalan arkadaşına destek vermek için kolundaki protezi çıkarttı. Böyle önemli bir günde seslerini duyanlar olduğunu belirten Azgın, "Bugün ben de protez kolumu kullanmadım. Törende Valimiz ve milletvekilimizin dikkatini çekti. Niye protezlerini takmadınız dediler, biz de durumu anlattık. Onlar da çözeceklerini söylediler” şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi 18:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?