20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gece gece KEY kuyruğu

Konut Edindirme Yardımı (KEY), kesintilerini almak isteyen hak sahibi Kuşadalılar ile tatilcilerin, banka önlerinde sabahın erken saatlerinde başlayan bankamatik kuyruğu gece geç saatlere kadar devam etti.


1987-1997 yılları arasında kesilen KEY ödemeleri, bugünden itibaren Ziraat Bankaları'na yatırılarak hak sahiplerine ödenmeye bu sabahtan itibaren başlanmıştı. TC kimlik numarasının son iki rakamına göre sıralama yapılan ödemelerin ilk gününde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da vatandaşlar, banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuşadası'nda Kuşadalıların yanı sıra tatillerini Kuşadası'nda geçiren tatilciler ile Kuşadası'ndaki yazlıklarında bulunan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren banka
önlerinde kuyruğa girdi. Tatilcilerin ve yazlıkçıların da yoğun olarak bankaya akın etmesi nedeniyle KEY ödemeleri sırasında banka önünde uzun kuyruklar oluştu.

Gün boyu devam eden kuyruklarda sıranın kendisine gelmesini bekleyen vatandaşlardan banka kartı olanlar da, bankamatik kuyruklarında sıraya girdi. Mesai saatinin bitmesinin ardından bankamatik önlerinde devam eden KEY ödeme kuyruğu, gece geç saatlere kadar devam etti. Bankanın önünde 3 ayrı bankamatik de kuyruktaki yoğunluğun azalmasını etkilemeyince, ortaya ilginç manzaralar çıktı. Gece geç saatlere kadar devam eden kuyruğu gören yabancı turistler, hayretlerini gizleyemedi. Mesai saatinin bitmesine rağmen, bankamatik önlerindeki kuyrukların daha da uzaması ve gece geç saatlere kadar sarkması zaman zaman vatandaşların tepkisine yol açtı.

..
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 00:10:46
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 00:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?