19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Geceyarısı tarihi açıklama

Malatya’da konuşlu 7. Ana Jet Üssü’nden kalkan RF-4E Phantom tipi bir keşif uçağı, havalandıktan bir buçuk saat sonra Hatay’ın güneybatısında Akdeniz açıklarında, Suriye askeri unsurları tarafından düşürüldü.

Brezilya gezisinden İstanbul’a dönerken rotasını Ankara’ya çeviren ve başkente iner inmez, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ilgili bakanlar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’in katıldığı acil bir güvenlik zirvesi toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması sürecinden bu yana iki ülke arasında yaşanan en büyük krizi masaya yatırdı.

TARİHİ AÇIKLAMA

2 saat 10 dakika süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yapılacağı duyuruldu. Ancak bu açıklamanın toplantı 22.30 sıralarında tamamlanmasına rağmen, ancak saat 24.00’de yapıldı. 4 paragraflık yazılı açıklamada şöyle denildi:

“22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan uçağımızla radar ve telsiz temasının kesilmesi akabinde yaşanan gelişmeler, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda ele alınmıştır. İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır. Pilotlarımız dahil arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Türkiye olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından, nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2012 Cumartesi 09:34:23
Güncelleme :23 Haziran 2012 Cumartesi 09:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?