22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gelibolu vapurunu kaçırdılar

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nden bu akşam saat 23.00 sıralarında Gelibolu'ya hareket eden ‘Sultantepe’ arabalı vapurunu ele geçirdiğini iddia eden ve ‘Vatansever Türk Fedaileri’ adını kullanan bir kişi, gemiye C4 patlayıcı madde yerleştirdiğini söyledi. Yaklaşık 2 saat süren eylem sona erdi.

"HEPİMİZ ERMENİYİZ PROTESTOSU"

Örgüt militanı, Hrant Dink cinayeti sonrası atılan 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganlarını protesto etmek amacıyla gemiyi kaçırdığını açıkladı. Militan gemideki yolcular serbest bıraktı ve ulusal basın gemiye girdikten sonra teslim oldu. 


VAPURUN KAPTANI, YAŞADIKLARINI ANLATTI

Çanakkale'de bombalı eyleme sahne olan ve Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan arabalı vapurun kaptanı, olay anında yaşadıklarını anlattı. 

Lapseki İlçesi'nden önceki gece 23.00'de sefer alarak Gelibolu'ya gitmek üzere yola çıkan Sultantepe isimli arabalı vapurun kaptanını rehin alarak protesto eylemi düzenleyen Nihat A. isimli şahsın teslim olmasının ardından gemi kaptanı, olay anında yaşadıklarını İHA muhabirine anlattı. 

Lapseki'den Gelibolu'ya gitmek üzere sefer aldıklarını belirten Sultantepe isimli vapurun kaptanı Ali Can, Lapseki'den kalktıktan bir süre sonra silahlı bir kişinin kaptan köşküne gelerek eylem düzenlediğini ve şahsın gemide bulunan yolcuların güvenliği açısından aracın Gelibolu İskelesi'ne yanaştırılmasını istediğini belirtti. Can, "Lapseki'den 23 seferini aldıktan sonra, aniden bir arkadaş kaptan köşküne geldi. Eli silahlıydı. Aşağıda arkadaşlarıyla birlikte eylem gerçekleştirdiğini söyledi. Araçlarda patlayıcı olduğunu, kendisinin Türk Vatanseverler Fedaileri'nin bir ferdi olduğunu söyledi. Kimsenin burnunun kanamasını istemediğini ifade ederek, bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. Bu olaylar tabiki çok kısa sürede gelişmedi. Olayda kimsenin burnu kanamadan, kendisinin güvenlik kuvvetlerine teslim olacağını söyledi. Ardından basın bildirisini gemi içerisinde okudu ve teslim oldu. Türk Vatanseverler Fedaileri'ne ait basın bildirisinde, olayı geçenlerde öldürülen gazeteci Hrant Dink'in cenazesinde Ermeniler ile ilgili atılan sloganları protesto etmek gayesiyle gerçekleştirdiğini ifade etti. Cenazede açılan pankartlara katılmadığını söyledi. Vatandaşlara bir şey olmadı. Kendisi, basın açıklamasını yaptıktan sonra teslim oldu" dedi. 

"Korkmadınız mı?" şeklindeki soru üzerine ise Can, "Tabiki burada bir şeyler yaşandı ama o anda ben de ne olduğunu anlayamadım" dedi.
Öte yandan protesto eylemini gerçekleştirdikten sonra teslim olan şahsın arkadaşları, bu kişinin bu olayı nasıl gerçekleştirdiğini anlayamadıklarını ve şaşkına döndüklerini belirterek, "Kendisinin bazı ekenomik sıkıntıları vardı. Bunalıma girmiş olabilir. Protesto eylemini de bundan dolayı gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Bu arada 2.5 saat süren eylemi yaptıktan sonra teslim olan şahsın vapura bomba koymadığı, silahının da kuru sıkı çıktığı açıklandı. Şahsın sorgulamasının Çanakkale'de devam ettiği, daha önce uzman çavuş iken görevini kötüye kullanmak suçundan ordudan ihraç edildiği öğrenildi.

'Vapur eylemcisi' adliyeye sevk edildi

Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan ”Sultantepe” adlı araba vapurda eylem yapan Nihat Acar, Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan sorgusunun ardından Gelibolu'ya gönderildi.


Gelibolu ile Lapseki arasında yolcu ve otomobil taşıyan “Sultantepe” adlı araba vapurunda eylem yapan, daha sonra etkisiz hale getirilip vapurdan indirilen Nihat Acar, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tamamlanan sorgusunun ardından, Çanakkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
Daha sonra bir ekiple Gelibolu'ya gönderilen eylemcinin, burada adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Dün gece, Hrant Dink'in cenazesinde atılan sloganlara tepki göstermek için ”Sultantepe” adlı araba vapurda, kaptan köşküne çıkıp kaptanı etkisiz hale getiren ve bayrak asarak eylem yapan Acar, gözaltına alınmıştı.


ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 01:39:28
Güncelleme :28 Ocak 2007 Pazar 17:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan IP: 84.172.67.xxx Tarih : 28.01.2007 02:29:58
Aslinda yanlista yapmamis yani..Peki Ermeniler yillarca Azeri kardeslerimizi büyük kücük demeden katlettiler bu ne demeli.Cok yazik!!Bu ülkede duruyor isek bu ülkeyide sewmek zorundayiz en azindan saygi göstemek zorundayiz.En azindan bunca sehit olan askerlerimiz hatirina...