28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gemi Marmaray'a çarptı

Rus bayraklı bir kuru yük gemisinin İstanbul Boğazı'nı geçerken Kandilli mevkisinde Marmaray çalışma dubasına çarpması sonucu boğaz, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, gece saatlerinde kılavuz kaptan almadan İstanbul Boğazı Kuzey-Güney geçişi yapmak isteyen Rus bayraklı ”Volgodon 213” isimli kuru yük gemisinin, Kandilli mevkisinde Marmaray çalışma dubası “Kanyu”ya çarptığı bildirildi.

Açıklamada, kazadan sonra İstanbul Boğazı'nın gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldığı kaydedildi.

Kazanın ardından, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı romörkörlerin bölgeye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, kazazede gemiyi kurtarma çalışmalarına başlandığı da belirtildi.

KAZA NEDENİ DÜMEN ARIZASI

Rus bayraklı kuru yük gemisinin, İstanbul Boğazı'nı geçerken dümen arızası nedeniyle Marmaray çalışma dubasına çarptığı belirtildi.

Olay üzerine bölgeye, “Kıyı Emniyeti 1, 2, 4, 5 ve 7” hızlı tahlisiye botları, “Gemi Kurtaran” kurtarma gemisi ile “Kurtarma 2” ve “Kurtarma 4” römorkörleri sevk edildi. İlk tespitlere göre kazada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve meydana gelen hasarla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Kaza nedeniyle gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatılan İstanbul Boğazı'ndaki bu durum devam ediyor.

aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 12:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?