22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Genç kadına yılbaşı tacizi

Taksim Meydanı yılbaşı kutlamalarını bahane eden şahıslar, genç bir kadını defalarca taciz etti. Giydiği mini eteğine rağmen erkek arkadaşıyla birlikte otobüs durağına çıkmak isteyen genç kadın, bir grup erkek tarafından taciz edildi. 

Olay anı saniye saniye kameraya yansırken, tacizcilerle kadın arasında tartışma çıktı. Kendisini kovalayan gruptan kaçan kadın ve arkadaşı, polis ekiplerine sığındı. 

Edinilen bilgiye göre, Taksim'deki yılbaşı kutlamalarında tacizciler yine iş başındaydı. Adı öğrenilemeyen bir kadın, arkadaşıyla birlikte konser alanına kurulan sahnenin önünde bir süre dans ettikten sonra, otobüs duraklarına geldi. Arkadaşının otobüs durağına çıkması üzerine, mini etek giydiği gözlenen kadın da arkadaşının yanına çıkmak istedi. Ancak kadın, otobüs duraklarına çıkmak isterken yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından taciz edildi. Kendisini tacizcilerin elinden kurtarmak isteyen kadın, bir süre sonra yere düştü. Bacaklarından tutularak yere düşen kadınla kendisini taciz etmeye devam eden şahıslar arasında tartışma çıktı. Kısa süren bir gerginliğin ardından, tacizciler otobüs durağına çıkmak isteyen kadını yardım etmek bahanesiyle taciz etmeye devam etti. 

Ancak durumdan rahatsız olan kadın, ikinci kez yere düşerek, olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Arkadaşıyla birlikte polise doğru koşan kadın, kendisine cinsel tacizde bulunan kişiler tarafından kovalandı. Kadını kovalayan grup, bir yandan kendi arasında tartışırken bir yandan da mağdur kadının erkek arkadaşıyla tartıştı. Bir süre koşan kadın ve erkek arkadaşı polise sığındı. Mağdur kadın, "Çok ahlaksızlar her yerimi elliyorlar" dedi. 

Polisin koruması altında bir süre bekleyen ve korktuğu gözlenen kadın ve arkadaşı, daha sonra kalabalığın arasına karışarak gözden kayboldu. 

TAKSİM MEYDANI'NDA AMBULANS REZALETİ 

Taksim Meydanı'na yılbaşı kutlamaları için gelen bir genç, dans ederken yere düşerek kafasını kaldırım taşına çarptı. Kanlar içinde yerde yatan gencin ağabeyi olduğunu iddia eden bir kişi, "Ambulans yok mu" diye bağırarak ambulansın gelmemesine tepki gösterdi. 

Edinilen bilgiye göre, Taksim Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı kutlamalarına gelen bir genç dans ederken dengesini kaybederek yere düştü. Kafasını kaldırım taşına çarpan genç ağır şekilde yaralandı. 

Kanlar içinde yerde yatan gencin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. Polis gencin yanına gelerek etrafta toplanan meraklı kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen gencin ağabeyi olduğunu iddia eden bir kişi, "Ambulans yok mu, bu benim kardeşim" diye bağırmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar çağrılmasına rağmen geç gelen ambulansa tepki gösterdi. Yaralı genç, olay yerine yakın olmasına rağmen geç gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yine silahlar sıkıldı

İstanbullular yeni yıla, Taksim başta olmak üzere çeşitli meydanlarda düzenlenen kutlamalarla girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yılbaşı nedeniyle Taksim Meydanı'nda düzenlediği kutlama programı, akşam saatlerinde başladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde İstiklal Caddesi tamamen dolarken, Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş "DJ Ozan"ın lazer, ses ve ışık gösterisi eşliğinde çaldığı müzikle dans ederek eğlendi.

Alanı dolduran vatandaşlar, saat 24.00'e doğru son saniyeleri 10'dan geriye doğru bir ağızdan sayarken, yeni yıla meydanda düzenlenen havai fişek gösterisiyle girildi.

Kutlamalar sırasında Taksim Meydanı ve çevresini dolduran çok sayıda araç, trafiğin kilitlenmesine neden olurken, vatandaşların attığı maytaplar nedeniyle de çok sayıda hafif yaralanma meydana geldi.

Öte yandan kentin Acıbadem, Koşuyolu, Ümraniye, Halkalı, Bakırköy gibi semtlerinden saatler 00:01'i gösterdiğinde silah sesleri geldi.

Örneğin Koşuyolu'nda dakikalarca silahlar ateşlendi, gökyüzüne mermi sıkıldı.
iha/aa
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2007 Pazartesi 03:54:57
Güncelleme :1 Ocak 2007 Pazartesi 04:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?