28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Genç kıza uyuşturucu tuzağı

Konya'da 3 ay önce evinden okula gitmek için ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki genç kız D.İ, İstanbul'da “Leyla” adıyla bir konfeksiyoncuda çalışırken bulundu.

İstanbul ve Konya emniyet müdürlüklerinden edinilen bilgiye göre, 3 ay önce sabah saatlerinde, öğrenim gördüğü liseye gitmek üzere evinden ayrılan D.İ'nin dönmemesi üzerine endişelenen ailesi durumu polise bildirdi.

İzmir'den Konya'ya yeni taşındıkları için uyum sorunu yaşayarak kentten kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duran Konya polisi, arkadaşları aracılığıyla D.İ'ye ulaşmaya çalıştı.

D.İ'nin bulunması için bir özel ekip oluşturan Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, anne Gülseren ve baba Fahri İ'nin cep telefonlarına gelen çağrıları incelemeye aldı.

Bir süre sonra D.İ'nin anne ve babasının cep telefonuna cevapsız çağrılar geldi. Telefonun ekranında görünen numarayı arayan aile, İstanbul'da bir konfeksiyon atölyesine ulaştı. Atölyeden kimsenin kendilerini aramadığı cevabı ile karşılaşan anne ve baba olayı polise anlattı.

Araştırma sonucu iş yerinin sahibine ulaşan ve işe yeni başlayan kişiler hakkında bilgi alan polis, “Leyla” takma adını kullanan D.İ'nin atölyede çalıştığını belirledi.

ZORLA UYUŞTURUCU HAP VE ESRAR İÇİRİLDİĞİ İDDİASI

İstanbul'da polis merkezine getirilen D.İ'nin ifadesinde bir arkadaşı aracılığıyla tanıdığı İstanbul'daki İbrahim A'nın evine gittiğini ve burada kaldığını söylediği öğrenildi.

İbrahim A. ve birlikte yaşadığı 15 yaşlarındaki bir kızın, D.İ'nin polis tarafından bulunmaması için genç kızdan konfeksiyoncuda buldukları işte başörtülü ve “Leyla” takma adıyla çalışmasını istedikleri bildirildi.

Genç kızın, İbrahim A'nın, evde kaldığı sürede kendisine zorla ecstacy hap ve esrar içirerek uyuşturucuya alıştırmaya çalıştığı, aksi takdirde kendisine ve ailesine zarar vereceğini söyleyerek tehdit ettiğini öne sürdüğü belirtildi. Yetkililer, genç kızın kurtulduğunu, herhangi bir cinsel istismarın söz konusu olmadığını bildirdiler.

Öte yandan, polis, D.İ'nin ifadeleri doğrultusunda İbrahim A'nın evinde arama yaptı. Evde, uyuşturucu hap ve esrar bulan polis, İbrahim A'yı uyuşturucu bulundurma, küçük yaşta kızı alıkoyma, küçük yaşta kıza (birlikte yaşadığı kız) cinsel istismarda bulunma suçlarından gözaltına aldı.

D.İ'nin anne ve babasının kızlarını almak için İstanbul'a gittiği bildirildi.


a.a
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 15:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?