22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Genç kızın 15 yıl hapsi isteniyor

Eskişehir'de, ehliyetsiz kullandığı otomobilin takla atması ile 2 arkadaşının ölümüne, kendisiyle birlikte bir arkadaşının da yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen üniversite öğrencisi genç kızın 15 yıl hapsi istendi.


Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuksuz yargılanan Bilgi Üniversitesi Uluslararası Halkla İlişkiler Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Esra Tuğçe A. (21), bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada, kazada kızları ölen Nevin, Osman Dikici çifti ile avukatları Berkay Akyüz ve Cem Murat Sofuoğlu hazır bulundu.


Mahkeme heyeti, Ankara Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, sanığın birinci derecede, kendisini sıkıştıran araç sürücüsünün de ikinci derecede kusurlu olduğunun belirtildiğini açıkladı.
Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, kusurlu hareketleri sebebiyle ölümlü kazaya sebebiyet verdiği anlaşılan sanığın, TCK'nın 85/2 maddesine göre 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Tekrar rapor alınması taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sanık avukatı Halil Nişancı'nın mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemesi sebebiyle duruşmayı 13 Mart 2008 tarihine erteledi.
Duruşma çıkışı adliye önünde açıklama yapan Nevin ve Osman Dikici çifti, kararın bir sonraki duruşmada verileceğini belirterek, kazada sanığı sıkıştıran başka bir aracın olmadığını ve rapora da itiraz ettiklerini açıkladı. Acılı anne Nevin Dikici, "Bu acıyı yaşayan bilir. Biz ölmüşüz, yaşamıyoruz. Bu acıyı yaşamak çok zor" diyerek gözyaşı döktü.
Öte yandan, ölen arkadaşlarının ailelerinin kendisi hakkında 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne 570'er bin YTL maddi ve manevi tazminat davası açtıkları öğrenilen sanık Esra Tuğçe A., babasıyla birlikte adliyeden ayrıldı.
30 Ağustos 2006 tarihinde Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, Esra Tuğçe A'nın kullandığı 26 NV 570 plakalı otomobil kontrolden çıkarak önce refüje, sonra elektrik direğine çarparak takla atmış, araçta bulunan Nihan Akdoğ (19) ile Hande Dikici (19) hayatını kaybetmiş, sürücü ile Duygu Elitok da (21) ağır yaralanmıştı. Hakkında dava açılan Esra Tuğçe A., arkadaşlarıyla birlikte Osmangazi Üniversitesi içindeki parka gezmeye giderken bir aracın kendi kullandığı otomobili sıkıştırması neticesinde kazanın meydana geldiğini söylemişti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 23:38:45
Güncelleme :13 Kasım 2007 Salı 23:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?