20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gençay Gürsoy'a gözaltı

Gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, adliyeye sevkedildi.

TTB'den alınan bilgiye göre, Ankara Tabip Odasının genel kurul toplantısı için Ankara'da bulunan Gürsoy, sabah erken saatlerde kaldığı otele gelen emniyet güçleri tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gürsoy'un gözaltına alınmasından sonra, TTB avukatları ve yöneticileri de emniyet müdürlüğüne geldiler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Gürsoy, önce adli tabipliğe götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Gürsoy, daha sonra Ankara Adalet Sarayı'na götürüldü.

Gençay Gürsoy'un infaz savcılığında ifadesinin alınacağı belirtildi.

Gürsoy'un Ankara Adalet Sarayı'na getirilişi sırasında, bazı TTB yöneticileri ile avukatlarının da adliyede beklediği görüldü.

TTB Başkanı Gençay Gürsoy, “Basın Kanunu'na muhalefet” iddiasıyla yargılandığı Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında “yakalama” emri çıkarıldığı gerekçesiyle, Ankara'da kaldığı otelde sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gürsoy'un Ankara Tabip Odası'nın genel kurul toplantısı başkentte bulunduğu bildirilmişti.

GÜRSOY NEDEN GÖZALTINA ALINDI

Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet suçundan arandığı bildirildi.

Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandığı Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında “yakalama” emri bulunduğu kaydedildi. Ankara Tabip Odası'nın genel kurul toplantısı için başkente gelen ve İç Kale Otel'de kalan Gürsoy, sabah erken saatlerde İnfaz Büro Amirliği ekiplerince hakkındaki yakalama emri kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Türk Tabipleri Birliği'nin yayın organında yer alan bir yazı ile ilgili açılan dava kapsamında arama kaydı bulunan Gürsoy'un Cumhuriyet Savcılığında ifade vereceği bildirildi.

TTB olayı kınadı

TTB'den yapılan açıklamada Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkililerle temasa geçilerek, "demokrasi ayıbı olan bu durumun bir an önce düzeltilmesi" yolunda görüşmelere başlandığı ifade edidi.

Açıklamada ayrıca, "1 Mayıs günü İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde emniyet kuvvetlerinin hastaların da bulunduğu ortamda gaz bombası kullanması üzerine İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında 2 Mayıs 2008 günü yapmış olduğumuz suç duyurusunu takiben böyle bir olayın yaşanmış olmasını anlamlı bulduğumuzu belirtiriz" denildi.

Açıklamada, "Ülkemizin en önemli meslek/demokratik kitle örgütlerinden olan TTB'nin Başkanı'na yönelik bu muameleyi kabul etmediğimizi, bizlere bu demokrasi utancını yaşatanlardan sorulacak bir hesabımızın olduğunun bilinmesini isteriz" ifadesi kullanıldı.

AA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 12:06:30
Güncelleme :3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?