22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Genelkurmay'dan afişli kutlama

Genelkurmay Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için üç ayrı afiş hazırladı. İnternet sitesinde yayınlanan afişlerin ilkinde cumhuriyet mitinglerinden bir fotoğraf kullanıldı.


Genelkurmay Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hazırladığı üç adet afişi internet sitesinde yayımladı.


Afişlerde “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun” yazarken ilk afişte, cumhuriyet mitinglerinden birinde çekilmiş, bayrak tutan vatandaşların yer aldığı fotoğraf kullanıldı. Aynı afişte, “Bu Sevgi Hiç Bitmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşayacak” sloganı yer aldı.


“Demokratik ve Laik Cumhuriyetle Aydınlık Geleceğe" yazan diğer afişte, çocuk resimleri kullanıldı. Üçüncü afişte ise Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti Mesut, Muvaffak ve Muzaffer Olacaktır” özdeyişi yer aldı. Türk bayraklarının öne çıktığı afişlerde “84. Yıl” ve Genelkurmay Başkanlığı logoları kullanıldı.

Org. Büyükanıt'tan 29 Ekim mesajı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan mesajda, Org. Büyükanıt, "Yüce Türk ulusunun kahramanlığına ve Atatürk'ün vurguladığı yüksek Türk kültürüne dayanan Cumhuriyetin kuruluşunun 84'üncü yıldönümünü kutlamanın engin coşkusunu yaşandığını" belirtti.

Orgeneral Büyükanıt mesajında ; "Son günlerde meydana gelen ve hepimiziçok üzen terörist saldırılardan büyük üzüntü duyuyor, kahraman şehitlerimizin acısını en derinden hissediyoruz. Ancak, bu acılar, bizim mücadele azmimizi artırmaktadır. Unutulmasın ki, bu Cumhuriyeti kuranlar bizden çok daha büyük acılar çekmiştir. Bize bu acıları yaşatanlara, o acıları hayal bile edemeyecekleri bir yoğunlukta yaşatacağız ve bu konuda kararlıyız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu mücadeleyi sürdüreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri, taraf olduğu insani ve ulusal değerler üzerinde yükselen Atatürk milliyetçiliği vasıtası ile etnik milliyetçiliğe dayanan bölücülük karşısında Cumhuriyetin 'ulus devlet' yapısının teminatı olmaya devam edecektir."denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anka
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 04:40:01
Güncelleme :28 Ekim 2007 Pazar 04:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 84.72.178.xxx Tarih : 28.10.2007 00:44:35

Sag olun Pasam ve Sizlerin Türkiye Cumhuriyetinde olmasi bize güvenc ve gurur veriyor! Herkezin Cumhuriyet Bayramini kutlar daha nice Cumhuriyet Bayramlari dileklerimle herkeze! Yüce Oender Atatürk'ün evlatlari ve evladi olarak bu gibi günler bizim gururumuz ve en neseli anlarimizdir!