16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Genelkurmay'dan operasyon açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, İranlı yetkililerce yakalanan bir terör örgütü mensubunun Esendere Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim edildiğini bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde terör örgütünce kullanılan bir sığınakta, güvenlik güçlerince dün saat 09.35'te yapılan aramada, 1'er adet lav ve havan mühimmatı ile 2 adet roketatar mühimmatı, 1 adet tuzaklanmış el bombası ve çeşitli yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, 28 Nisan Cumartesi günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İranlı yetkililerce yakalanan bir terör örgütü mensubunun, Esendere Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim edildiği kaydedildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi dağlık arazi kesiminde Cumartesi günü saat 15.30 sıralarında arazi araması yapan güvenlik güçlerince, terör örgütünce kullanılan bir sığınakta 7 adet elektrikli fünye, 2 adet el bombası, 1 adet cep telefonu, bir miktar kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği kaydedildi.

Mardin'in Ömerli ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince aynı gün saat 10.25'te yapılan arazi aramasında ise, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye döşenen 800 gram amonyum nitrat ve 200 gram C-4 patlayıcı maddeden oluşan 1 adet patlayıcı madde düzeneğinin bulunarak imha edildiği, ayrıca bölgede terör örgütünce kullanılan bir sığınakta muhtelif yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi dağlık arazi kesiminde arazi araması yapan güvenlik güçlerince de terör örgütünce kullanılan 4 adet sığınakta bulunan yaşam malzemelerinin imha edildiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2007 Salı 00:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
israfil Toprak IP: 87.122.201.xxx Tarih : 1.05.2007 00:41:12
iste adalet bu birde Iranlilara bir baska gözle bakarsiniz Adamlar bizim icin soysuzlari yakaliyorlar helal onlara . farkli düsünenler artik gözlerini acsilar. ve artik bu Kin bitmeli biz komsularimizla iyi gecinmezsek Allah korusun bir savas ciksa bizi kim yardim eder nedemisler birlikten kuvvet dogar onun icinde iranli arab ayrimi yapmadan onlarla is birligi yapmaliyiz