22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Genelkurmay'dan Perinçek'e tepki

Asker, yaptığı ’refleks çağrısı’nı kendisine mal etmeye çalışan İşçi Partisi’ne tepki gösterdi

Genelkurmay Başkanlığı iki gün önce gece yarısı internet sitesinde yaptığı “terörle mücadele” içerikli yazılı açıklamada halka seslenerek “TSK’nın beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir” demişti. Bunun hemen ardından İşçi Partisi Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingin duyurusunu “İşte refleks! Haydi Diyarbakır’a!” sloganıyla yaptı ve duyuruya TSK açıklamasından alıntılar koydu.

Asker miting düzenlemiyor
Genelkurmay Başkanlığı İP’in bu duyurusuna dün yine internetten yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi: “Bir siyasi partinin internet sitesinde, Genelkurmay Başkanlığının 8 Haziran 2007 tarihli açıklamasındaki bazı ifadeler kullanılarak, açıklamanın Diyarbakır’da düzenlenen mitinge katılımı teşvik ettiğini çağrıştıran ifadelere yer verilmektedir. Ayrıca, Sn. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın daha önce 12 Nisan ve 27 Nisan 2007 tarihlerinde yapmış olduğu basın toplantısı ve açıklamalarının mitingler öncesine rastlamasına benzer anlamlar yüklenerek, bu mitingleri adeta Genelkurmay Başkanlığının organize ettiği şeklinde kanaat oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Sitede yer alan bu yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. TSK’nın hiçbir siyasi parti ile ilişkisi olamayacağı gibi, ulusumuzun tümüne yapılan ”teröre karşı toplumsal refleksimizi gösterme“ çağrısı belirli gruplara veya kesimlere mal edilemez. Bu çağrıda kastedilen; toplumsal tepkinin, kesinlikle şiddet içermeyen demokratik kurallar içerisinde gösterilmesidir.”

Teröre 23 yılda 4.568 kurban
İçişleri Bakanlığı’nın rakamlarına göre, PKK terör örgütüyle 1984 yılından beri mücadele eden Türkiye, Siirt’teki son 4 şehitle birlikte 4 bin 568 vatan evladını toprağa verdi. Bir tugayın 5 bin askerden oluştuğu göz önüne alınırsa Türkiye 23 yılda bir tugay kaybetti. 23 yılda 476 polis, bin 389 köy korucusu ve 6 bin 376 vatandaşımızı teröre kurban verdik. Güvenlik güçleri bin 495 teröristi yaralı ele geçirirken, 21 bin 103 terörist öldürüldü
Vatan
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 09:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?