19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gereken neyse yaparız

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefetin Irak sınırında ’Tampon bölge’ oluşturulması önerisi için, "Silahlı kuvvetlerimizle değerlendirir, hakikaten olması gereken bir şeyse bu adımı da atarız" dedi.

Erdoğan, bu öneriyi gündeme getiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, "Korkarım ki bu ifadeyi kullanan beyefendiler, daha gidip de bu bölgeleri gezme fırsatını da bulmamışlardır" tepkisini de gösterdi. Erdoğan, dün Ankara’da ağırladığı Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bu konuda yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:

"Türkiye - Irak sınırının uzunluğu çok açık, net ortadadır. Bu konuda herhalde en isabetli tespiti yapacak olan siyasilerden çok, bu görevi vermiş olduğumuz silahlı kuvvetlerimizdir. Bu arazide tampon bölge nerelerde yapılabilir, nerelerde yapılamaz veya bu bölgenin tamamında bir tampon bölge oluşturmak mümkün mü? Korkarım ki bu ifadeyi kullanan beyefendiler, daha gidip de o bölgeleri gezme fırsatını da bulmamışlardır. Bu bölgelerde doğal olarak bazı yerler tampondur. Ama doğalın dışında da tampon bölge şeklinde olabilecek noktalar vardır.

Bunun herhalde tedbirini alacak da silahlı kuvvetlerdir. Ama biz bunların silahlı kuvvetlerimizle yapacağımız toplantıda (bugünkü terör zirvesi) yine görüşürüz. Bu şekilde alınabilecek bir tedbirden ne silahlı kuvvetlerimiz ne de biz geri adım atarız. Yeter ki bu önlemlerde bunun önemli bir payı olsun. Bu bir tekliftir, taleptir. Bunu da biz silahlı kuvvetlerimizle değerlendirir, görüşür, hakikaten olması gereken bir şeyse bu adımı da atarız."

Önümüzdeki yılbaşında Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı’nı üstlenmeye hazırlanan Çek Cumhuriyeti’nin Başbakanı Mirek Topolanek de, AB uyum yasalarının terörle mücadeleyi olumsuz etkilemeyeceğini savundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:54:59
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 19:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?