30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Gerilimi körüklüyorlar

 


Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Gürsoy, sağlık alanında uygulanan politikaların birkaç yılda sorunlara neden olacağını öne sürdü. Prof. Gürsoy, AKP yöneticilerinin toplumdaki gerilimi körüklediğini ifade etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, AKP yöneticilerinin toplumdaki kutuplaşmayı ve gerilimi yatıştıracak, laiklik konusundaki endişeleri giderecek açıklamalar yapması gerektiğini söyledi. Gürsoy “Ancak gerilimi körükleyecek beyanatlarla adeta partilerinin kapatılmasını garantiye alma çabası gösterir gibiler” dedi. 

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin de yer aldığı TTB 57. Büyük Kongresi açılış konuşmasını yapan Gürsoy, doğal afetler, kuraklık ve küresel ısınmanın giderek daha büyük bir sorun haline geldiğini, olağanüstü boyutlardaki teknolojik gelişmelere karşın savaş, açlık, silahlanma, adaletsizlik ve eşitsizliğin insanlığı yeni bir “barbarlık dönemi”ne doğru sürüklediğini bildirdi. Hükümetin uygulamalarını da eleştiren Gürsoy, “Son 5.5 yılda sağlık, enerji, haberleşme ve ulaşım alanlarında, ulus ötesi tekelci sermayenin güdümüne girildiğini, işsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin arttığını” öne sürdü.

Sıkıntılar var’
Sağlık alanında uygulanan politikaların birkaç yılda içinden çıkılmaz sorunlara neden olacağını öne süren Gürsoy, “Aile hekimliği, performans tam gün ve mecburi hizmet uygulamalarının bazı sıkıntılara neden olduğunu” söyledi. Son dönemde yaptıkları çalışmalara da değinen Gürsoy “Cumhuriyetin temel değerlerine, demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin temel değerlerine bağlı kalarak, sağlıkta dönüşüm programına karşı çıktık. Çalışan kesimleri temsil eden örgütlerle birlikte toplumsal muhalefeti harekete geçirmeye çalıştık. Hekimlerin özlük hakları konusunda önemli mücadeleler verdik” dedi.

Özel hastaneler artacak
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da AKP’nin aldığı oyun milli iradeyi değil siyasi iradeyi temsil ettiğini savundu.
Doktorların zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini, ancak hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Hekimlerimizin güvenliği de yok. Herhangi bir sorunda direkt suçlanan sizlersiniz. Her geçen gün özel hastanelerin sayısı artıyor. Daha da artacak. Çünkü kamu kaynaklarını tarikatlara aktarmanın yolu özel hastaneler. Sağlık daha da ticarileşecek. Bunu engellememiz için elimizden geleni yapmalı, ortak mücadele etmeliyiz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?