22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gök gürültüsüyle yağmur geliyor

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası gidiyor. Sıcaklık azalacak. Hafta sonu da sağanak yağmur bekleniyor... Şırnak'ta bugün sıcaklık 56 dereceye kadar yükseldi...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının bugünden itibaren 6-8 derece azalacağını belirterek, hafta sonu için sağanak yağış uyarısında bulundu.


Meteoroloji'nin açıklamasında, Kuzey Afrika üzerinden gelerek tüm yurdu etkileyen sıcak hava dalgasının, İstanbul, İzmir, Edirne, Balıkesir, Aydın, Antalya ve Manisa başta olmak üzere batı bölgelerinde uzun yıllardır saptanan en yüksek haziran sıcaklık değerleri olduğu belirtildi. Yurtta önceki gün gölgede en yüksek hava sıcaklığının Antalya'da 45, Aydın'da 44, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Edirne'de 43, İstanbul'da 40 derece olarak ölçüldüğü ifade edildi.


Hava sıcaklığı bugün yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde, yarın da iç ve doğu bölgelerde 6-8 derece azalacak. Bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında, yarın da Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.


Vatandaşlar ve yetkililerin, yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Aşırı sıcaklar can aldı

Şırnak'ta bugün sıcaklık 56 dereceye kadar yükseldi...


Şırnak'ın Cizre ilçesinde, kalıpçı ustası Emin Salgit (44) inşaatta çalıştığı sırada aşırı sıcak nedeniyle fenalaştı.

Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Salgit kurtarılamazken, doktorlar hastanın aşırı sıcak sonucu kalp krizinden öldüğünün belirlendiğini açıkladı.

Konya:
Konya'nın bin 700 metre rakımlı ilçesi Seydişehir'de hava sıcaklığı 45 dereceye kadar yükseldi. Aşırı sıcaklar nedeniyle, günde binlerce aracın geçtiği Seydişehir-Antalya karayolunda asfalt eridi.

Karayolları ekipleri, ulaşımda aksamaların yaşanmaması için kamyonlarla yola kum serpme çalışması yapıyor.

Muş:
Muş'ta, zaman zaman 38 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle bazı vatandaşlar, Murat Nehri'nde hayvanlarını serinletmeye çalışıyor.

Muş Valiliği de yayınladığı bildiriyle vatandaşları aşırı sıcak hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Denizli:
Denizli Valiliği, aşırı sıcaklar nedeniyle "Kriz Masası" oluşturdu. Denizli Valisi Hasan Canpolat, son günlerde hava sıcaklığında önemli artışlar meydana geldiğine ve etkisini önümüzdeki günlerde de sürdüreceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Aşırı sıcaklar nedeniyle orman yangınları, trafik kazaları, su ve elektrik kesintilerinde artış yaşandığını vurgulayan Canpolat, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla "Kriz Masası" oluşturduklarını bildirdi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle klima ve benzeri cihazların kullanımının arttığına işaret eden Canpolat, elektrik sisteminde yaşanan gerilim düşüklüğü ve voltaj dalgalanmaları sonucunda elektrik kesintileri meydana gelebildiğini, aşırı yüklenmenin önlenmesi amacıyla vatandaşları TSE belgesi olmayan klimaların satın almamaları konusunda uyardı.

Çorum:
Çorum Valisi Mustafa Toprak, Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak havanın insanları olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çekerek, vatandaşları mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 16:56:50
Güncelleme :29 Haziran 2007 Cuma 17:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?