19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Görmez resti çekti!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sigara kokan imam istemediğini söyledi. Görmez, ayrıca camilerin ilim merkezi olmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din adamlarının örnek bir yaşam sürmeleri gerektiğini belirtti.

"Sarıklarımıza ve cübbelerimize kir kondurmamamız lazım." diyen Görmez, imamların sigara içmesi nedeniyle bazı şikayetler aldığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanı, "Mihraba geçen arkadaşımızın nefesinin sigara kokmasını tahayyül edemiyorum. Bunu istemiyorum. Türkiye'de sigara içen din görevlimizin sayısı oldukça azaldı. İnşallah yakında son bulacak." diye konuştu.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Müftülüğü Anadolu Yakası Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Mehmet Görmez, Ramazan öncesi din görevlilerinin kendilerini, mesleğe bağlılık, bilgi ve birikimler, dil, üslup ve millet nezdindeki güven konusunda gözden geçirmelerini istedi.

"Dilimiz eskidi, üslubumuz gençlere hitap etmiyor." özeleştirisinde bulunan Mehmet Görmez, son günlerde artan kadın cinayetlerine de değinerek, "Yürekler sevgi prangalarıyla donatılmalı. Yoksa bu şiddetin, bu güç istismarının önüne geçilemez." şeklinde konuştu.

Ulaşmaları gereken büyük bir kitlenin bulunduğunu hatırlatan Görmez, ancak ülkenin aydınlarına bile henüz ulaşılamadığını kaydetti. Her imamın kendisini yetiştirmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanı, camilerin ilim halkasına dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

 

 

...
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 12:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.173.37.xxx Tarih : 29.07.2011 12:09:25

işini yapan bir din adamı tebrik ederim zaten amaç insanları uyuşturmak olunca üzerlerine yok türkiyedeki kargaşanın en büyük sebebi adletsiz ücret dağılımı ve sömürülen insanlar varonlarda ses çıkarmadan otursun toplumda temizlik istiyosanız önce kendinizden başlayın diyanet işleri ödenekleri nerelere harcanıyor bu gün eğitime ayrılan paranın 8 katı diyanet işlerine ayrılıyor  bu gün diyanet imamı  fakülte bitirmiş bir devlet memurundan fazla maaş alıyor yaptığı 5 kere namaz kıldırmak geri kalan cenaze ve benzeri hizmetler için cebine para sıkıştırmadınmı kılını bile kıpırdatmaz bence özelleşmesi gereken en büyük müessese diyanet işleridir