20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Göstericiler zırhlı aracı yaktı

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI (2)

Diyarbakır'da 15 Şubat'ta gözaltına alınanları protesto etmek için terörist başı Abdullah Öcalan posterleri ile yürüyen Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) grubun polise saldırmasıyla olaylar çıktı.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde terörist başı Abdullah Öcalan posterleri ve sloganlar eşliğinde Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan iş yerlerini taşlayan kalabalık, daha sonra çevre güvenliği alan polislere taşlarla saldırdı. Polis ekiplerinin müdahale etmesi ile birlikte olaylar çıktı. Kalabalığa müdahale eden polis ekipleri, Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile kalabalığa tazyikli suyla müdahale etti.

Göstericilerin molotof kokteylleri ile polis ekiplerine saldırması sonucu bir zırhlı araç büyük oranda yandı. Göstericilerin arasında kalan zırhlı araçtaki yangın söndürülürken, çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara kaçan göstericilerin yakalamak için çalışma başlattı.

Göstericilere müdahale eden polis ekipleri, kalabalığı biber gazı ve göz yaşartıcı bomba ile dağıtırken, ara sokaklarda eylemlerin devam ettiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI (2)
DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI (2)
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?