28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gözaltındaki kilit isim konuştu

alparslan arslanDanıştay'a saldırının kilit ismi olduğu iddia edilen eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, 'Arslan'ı sadece birkaç kez gördüm. Eylemleri hakkında bilgim yok. Soruşturmaya bilerek dahil edildim' dedi.

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıları düzenleyen avukat Alparslan Arslan'la bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, suçlamaları reddetti. 

Tekin, dün Atatürk Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Edinilen bilgilere göre sorguya alınan Tekin ifadesinde, "Arslan'la sadece birkaç kez görüştüm, eylemleri hakkında bilgi sahibi değilim. Benim adım bilerek soruşturmaya dahil edildi. Bu nedenle ölmek istedim" dedi. Polis, Azerbaycan'a gidip geldiğinini de belirlediği Tekin'in buradaki temaslarını incelemeye aldı. 

Soruşturma makamları, geçmişine yönelik araştırmayı derinleştirdikleri avukat Alparslan'ın lise yıllarından beri arkadaşı olan Yusuf Çelik'in 2004'te Çeçenistan'da öldürüldüğünü belirlediler.

Bağlantıları araştırılıyor 

Bu kapsamda Çeçenistan'a Türkiye'den savaşmak için gönüllü götüren örgütler de incelemeye alındı. İBDA-C gibi radikal örgütlerle bağlantısı olup olmadığı da araştırılmaya başlanan Arslan'ın geniş çaplı bir organizasyonun küçük bir parçası olabileceği olasılığı üzerinde de duruluyor. Saldırıları, birbirini tanımayan hücrelerden oluşan bir yapının düzenlemiş olabileceği olasılığını da değerlendiren soruşturma makamlarını bu yöne Cumhuriyet gazetesine yönelik el bombalı saldırıların para karşılığı gerçekleştirildiği bilgilerinin ittiği kaydedildi.
Emniyetin Arslan'a ait "Glock" marka tabancalar için yardım istediği ABD Federal Soruşturma Bürosu da (FBI), silahların kaydını gönderdi. 2004'te Avusturya'da üretilerek ABD'ye satılan silahların Irak'taki yerel güvenlik güçlerine verildiği ve buradan Türkiye'ye girdiği bildirildi.
'Arslan avukatım' 

Arslan'ın düzenlediği saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan eski Yüzbaşı Tekin'in Beykoz'da kaldığı villanın sahibi emekli Bçvş. Mahmut Öztürk, Arslan'ın aracında bulunan 200 bin YTL'lik çekin sahibi işadamı Atilla Eren ile Nihat Gürkan da, dün serbest bırakıldı. İşadamı Eren, "Arslan benim avukatım. Çeki de o yüzden verdim. Yanlış ve yalan haber yazanlara dava açacağım" dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 19:39:01
Güncelleme :25 Mayıs 2006 Perşembe 06:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?