22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gül: Sınır ötesi için kararlıyız

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak üzere Belgrad'a giden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, hareketinden önce Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon tartışmalarına yönelik konuştu. 

Washington Post gazetesinde önceki gün yayınlanan "ABD, PKK'yı durdurmazsa Türklerin nisan sonunda K.Irak'ı işgal edeceğini" öne süren haberi referans alan Gül, "Bu konuda Türkiye'nin kararlılığını herkes biliyor" dedi. 

Barzani yine konuştu

'Türkiye Kerkük'e müdahale ederse biz de Diyarbakır'a karışırız' şeklinde açıklama yapan Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani, bir Ürdün gazetesine yaptığı açıklama, Kerkük'ün Kürdistan bölgesine bağlanmasıyla bu kentin kısa zaman içinde Kürt güçleri tarafından istikrara kavuşturulabileceğini ileri sürdü.

 Barzani, "Terörist olaylar sonucu Irak'ta meydana gelen istikrarsızlık Kerkük kentinde de görülüyor. Ancak bu kentteki istikrarsızlık ve güvenlik sorunu diğer Kürdistan kentleri gibi Kürt güçleri tarafından giderilebilir. Kerkük'te tek çözüm yolu kentin tarihi gerçeklerini ortaya koymayı sağlayacak bir referandumun gerçekleştirilmesidir" dedi.
Sabah
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 07:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?