19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gül'den Ergenekon tepkisi

Gül’den ‘Ergenekon konuşuldu’ya tepki

Cumhurbaşkanı, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarını bir araya getirdiği yemekte, Ergenekon soruşturmasının konuşulduğu yolundaki haberlere, ‘Görülen davayla ilgili orada konuşulur mu?’ diyerek tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasama, yürütme ve yargı organlarının başındaki isimleri bir araya getirdiği önceki günkü yemekte, Ergenekon soruşturması ile ilgili konuların konuşulmadığını belirterek, “Bazılarınızın manşetlerine baktım, hayretler içinde kaldım doğrusu. Görülen bir davayla ilgili orada konuşulur mu, mahkemelerin başkanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı hukuku çiğner mi?” dedi.
Gül Afrika ülkelerinin büyükelçilerini kabulünden sonra bir soru üzerine, şu değerlendirmede bulundu:
“Dünkü açıklamada demokrasi, hukukun temel ilkeleri uyarısı var. Hukukçular, Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı hukukun temel ilkelerine uymayacak da belli konuları mı konuşacak? Bazılarınızın manşetlerine baktım, hayretler içinde kaldım doğrusu. Görülen bir davayla ilgili orada konuşulur mu, mahkemelerin başkanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı hukuku çiğner mi? Her şey çok magazinel. Konuşulan şeyler, söylenen şeyler zaten güzelce açıklanmış. ‘Hukukun temel ilkeleri’ denmiş, ‘demokrasi’ denmiş. Bütün bunlar Türkiye’yi güçlü kılacaktır. Bütün bunların konuşulması devletimiz için, milletimiz için büyük bir moral kaynağıdır.

‘Savcılar işini biliyor’
Günlük meseleler, dosyalar ilgili makamlarda, bağımsız mahkemelerdedir. Savcılar işlerini muhakkak ki en iyi şekilde biliyordur. Görevlerini en iyi şekilde yapacaklardır. Herkese iş düşmekte, basın yayın organlarına da iş düşmektedir. Onların da hukuki konuları, kanunları en iyi şekilde takip etmesi gerekir.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 08:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?