18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Güldüren bürokrasi

Türk bürokrasisinin ezici baskısı, tüm çabalara rağmen bir türlü kırılamıyor. İşte, son olarak Malatya'dan gelen bir haber de, Aziz Nesin hikayelerine taş çıkartacak cinsten.

Köy Hizmetleri'nin kapatılıp Özel İdare Müdürlüğü'ne devredilmesinden sonra, bu kurumda müdür enflasyonu yaşanmaya başladı. Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde 27 müdür görev yaparken, 5 müdürlük kadrosunun da boş olduğu belirtildi.

Özel İdare Müdürlüğü'nün teşkilatlanma yapısında, birim müdürlerinin yanı sıra, bu birim müdürlerine bağlı şubeler de bulunuyor. Bu şubelerin başında da birer müdür yer alıyor.
Malatya Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı kısım müdürleri şunlar:

"Mali İşler birimi: Mali İşler Müdürü Mehmet Avcı, Plan Bütçe Şube Müdürü Savaş Kazancıoğlu, Muhasebe Şube Müdürü Halit Adıyaman, Gelir Şube Müdürü Hayrettin Sefer, Emlak İşleri Müdürü Nuri Altunkaya, Ayniyat Şube Müdürü Mehmet Evren, Takip Kesin Hesap Şube Müdürü Raşit Özmen, İhale İşleri Şube Müdürü Murat Yiğit, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Suat Kayış, İnsan Kaynakları Birimi: İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Çolak, Personel Sicil Özlük Şube Müdürü Nusret Tari, Encümen Şube Müdürü Bülent Coşkun,
Köye Yönelik Hizmetler Birimi: Köye Yönelik Hizmetler Birimi Müdürü Murat Türksoy,
Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulut, Etüt Proje Şube Müdürü Mehmet İşidoğru, Yol Şube Müdürü Hakan Demir, İçmesuyu Şube Müdürü Rıfat Türker, Makina İkmal Şube Müdürü Nükrühan Altunsuyu, Sulama Şube Müdürü Baki Alay, Teknik Kontrol Şube Müdürü Ahmet İnanç. Tarım İşleri Birimi: Tarım İşleri Birimi Müdürü Mehmet Demir, Toplulaştırma Şube Müdürü Basri Dağdelen, GSM Ruhsatları Şube Müdürü Mustafa Kaya. Hukuk İşleri Birimi: Hukuk İşleri Birimi Müdürü Rüstem Fırat, Teftiş Denetim Şube Müdürü Fuat Bayhan, İç Denetim Şube Müdürü (Boş), İmar İşleri Birimi: İmar İşleri Birimi Müdürü Yusuf Öztürk, İmar İnşaat İskan Şube Müdürü İrfan Kaya, İmar Plan Şube Müdürü İsmet Bulan".

Bu arada, Özel İdare Müdürlüğü'nde şube müdürlerinin amiri konumunda olan birim müdürlerinin yardımcılıkları kadrosunda 5 kadronun da boş olduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 17:36:31
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 17:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa BALARI IP: 85.101.178.xxx Tarih : 16.11.2005 00:37:19
Bir tanede ben kadro ismi söyleyeyim ona da müdür atasınlar. müdürlerden sorumlu genel müdürlük kursunlar oraya da birini atasınlar.