27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gülen grubunun yatırımı ne kadar?

Balbay'a atfedilen günlüklerin bir bölümünde dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un,Fethullah Gülen ve grubuna ilişkin önemli tespitleri de yer alıyor.

Tempo 24 ,Mustafa Balbay’a atfedilen ve soruşturma makamlarınca ikinci Ergenekon iddianamesinin dayanakları arasında değerlendirilenn günlükleri yayınlamaya devam ediyor...

Günlüklerin bir bölümünde dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un, Türkiye’nin en büyük Nur cemaatinin lideri Fethullah Gülen ve grubuna ilişkin önemli bir tespiti de yer alıyor.

Günlükte Atasagun’a atfedilen bu tespit, “Gülen grubunun yatırımlarının Türkiye’nin yatırımlarına yakın olduğu” sözleriyle ifade ediliyor.

Atasagun’a atfedilen tespitler arasında, “AKP hükümetinin felaket kadrolaştığı, ABD’nin Türkiye’yi güvenilmez bir ülke olarak gördüğü, medyayı kimlerin kullandığını MİT’in bildiği” de yer alıyor.

İŞTE O KONUŞMALAR


“9 Nisan Çarşamba...saat 14.3 ŞEN'le görüşme..."
(Plaka önceden verildi. Kışla havasnıda girişi... Hiç renk vermeyen bir düzenleme. ortada kağıt benzer hiçbir şey yok..)

-Turgay'la ilgili bizde olumsuz, özenle çalışılmış bir dosya yok. Biz bir kişi mafya tarafına bulaşmışsa, terör örgütleriyle bağlantısı var mı, ona bakarız. O yok. Ama çok muteber olmadığını siz de haberlerden görüyorsunuzdur.

- Önceki kadar olumsuz bir durum yok. Ama kendisini devletin bir tarafı seviyor nedense.

- AKP felaket kadroşalıyor. Çok hızlı. Bu konudaki tüm kaygılar doğrudur. Biz takip kuruluna gerekli bilgileri veriyoruz ama, komik bir durum tabi.. Kimi kime şikayet ediyorsunuz

- ABD bizi güvenilmez, dağınık bir ülke olarak görüyor. Çok zik zak çizdik. Böyle devlet olmaz. Ama biz işimizi tam yapıyoruz. Bu kurumu siyasetin tamamen dışına çıkardık.

‘Gülen’le ilgili bir sürü iddia var’

-Irak'la ilgili 3 diplomat konusunda biz kısa bir rapor ilettik dışişlerine. kullanmayacaksan göstereyim..26.3.2003 tarihli üç paragraf. Birincisi, kişilerin adları ve görevleri. İkincisi onlarla ilgili her hangi bir ipucu bulunamadığına ilişkin. Türkiye aleyhinde. Üçüncü, Türkiye aleyhine çalışan kişilerin batıLI elçiliklerinde bolca olduğu.. altında Emre TANER imzası..

-Gülen'le ilgili bir sürü iddia var. Bir ara durumu kötüydü. Ama 3 aydır haber yok. Bunların yatırım Türkiye'ninkine yakın desem abartma olmaz..

-Barzani Talabani... Bunlar, kullanıla kullanıla kullanmayı öğrendiler. Bize karşı İran'ı onlara karşı bizi, hepimize karşı ABD'yi kullandılar. İkisi de buraya çok geldi gitti. Bize rağmen fazla şey yapabilceklerini sanmıyorum.
Bugün bir başkan gider yarın öteki başkan, ben bu bölgeyle bu kadar ilgili değilim diyebilir..

‘Medya büyük sorun, kimler kullanıyor biliyoruz’

-Türkiye'de ekonomiyi düzeltmediğiniz sürece terör bitmez. Bitti görünür yine başlar... Biz 3 Kasım'dan önce bunu söyleyemeye çalıştık. Medya büyük sorun. Kimler kullanıyor, biliyoruz. O Sabah gazetelere bakınca kimin ne demek istediğini biliyoruz.
Siz gelmeden önce baktım 5 yılda bizimle ilgili 15 yazı yazmışsınız 10'u nötr, 5'inde bizi tırmalamışsınız.”

DEĞERLENDİRME

Söz konusu yazıda yıl belirtilmediğinden dolayı takvim üzerinde yapılan incelemede 9 Nisan’ın 2003 tarihinde Çarşamba gününe rast geldiği ve bu nedenle söz konusu notun “9 Nisan 2003” tarihli olduğu,
Yazı içerisinde yer alan ‘ŞEN’, ‘Kışla havasnıda girişi’, ‘Emre TANER’ ve konuşulan konuların içeriğinden Mustafa BALBAY ile görüşen şahsın Şenkal ATASAGUN olduğu değerlendirilmiştir.

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?