22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Güneydoğu'da Gül çoşkusu

Cumhurbaşkanı Abdüllah Gül'ün gezisi, Güneydoğulu sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, gençler ve halk tarafından sevinçle karşılandı.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, gezinin bölge girişimcisinin önündeki birçok engeli kaldıracağına inandığını belirterek, "Bölgenin demokrasi ve insan haklarıyla ilgili mesajlara ihtiyacı var'' dedi.


Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinin kendilerine verilmiş bir ödül ve hediye olduğunu ifade eden Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, gezinin bölge girişimcisinin önündeki birçok engeli kaldıracağına inandıklarını söyledi. DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçilir seçilmez ilk gezisini Güneydoğu'ya yapması; özellikle iş dünyası için çok önemli. Bölge için çok önemli. Bunun ne kadar önemli olduğunu da ancak biz, burada yaşayan insanlar biliriz. Bu bize verilmiş bir hediyedir, bize verilmiş bir ödüldür. Bizler de bu ödülü hak ettiği şekilde koruyup, ödüllendireceğiz. Bizi bileni biz de biliriz. Bu Güneydoğu'lu halkın misafirperverlik geleneğinden gelmektedir. Tüm üyelerimizi, yönetimi kurulu üyelerimizi ve tüm hemşehrilerimizi Gül'ün geçeceği yerlere götürüp, sevgi gösterilerinde bulunacağız'' dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bölge ile ilgili sıkıntıları bildiğini anlatan Borsa Başkanı Akyıl, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim fazla bir şey söylememize gerek yok. İş dünyası olarak sivil toplum örgütlerimizle birlikte yine bir görüşme talep edip, sorunları bir rapor halinde sunmayı planlıyoruz. Bölgenin demokrasi ve insan haklarıyla ilgili mesajlara ihtiyacı var. Bu sorunların çözümüne yönelik çabaları biliyoruz ama insanlar umutlarını da kaybetmiş değil."

İha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 03:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?