18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gürtuna, dünya liderlerine terörü anlatacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki dönem Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İngiltere'de dünya liderlerine terörle ilgili deneyimlerini anlatacak. Gürtuna, Tony Blair’in “Doğu Batı Enstitüsü”nden alacağı ödül için bugün Londra’da düzenlenen törene katılacak.

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in son 10 yıldaki başarılarını kutlamak ve global toplum barışı adına ortaya koyacağı proje için; tüm dünyadan, iş dünyası ve devlet adamlarından müteşekkil dünya liderleri bir araya gelecekler.

7 Aralık 2005 Çarşamba akşamı Londra’da Başbakan Tony Blair’in Doğu Batı Enstitüsü’nden alacağı ödül için düzenlenen törene; Finlandiya Devlet Başkanı Martti Ahtisaari, İzlanda Devlet Başkanı Olafur Ragnar Grimson, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadic, Hırvatistan Devlet Başkanı Stjepan Mesic, Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki, İrlanda Başbakanı Bertic Ahern, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve George Russel, Kosova, Bosna, Lübnan, Libya Başbakanları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir önceki dönem Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın yanı sıra, İngiltere’den Lord George Weidenfeld, Londra Senfoni Orkestrasının Baş Şefi Maestro Valery Gergiev, ve City Grup Başkanı Bay Sanford I. Weill…gibi Uluslararası düzeyde çok sayıda seçkin davetli katılacak.

Ödül Töreni ile ilgili davet metninde Gürtuna'ya; “Bu özel gecede, ailenin, arkadaşların ve meslektaşların olduğu kadar sizin de bulunmanız, “Dünya barışını oluşturmada” Başbakan Blair ve onun vaatleri açısından dünya toplumunun ortak itibarına güçlü bir mesaj verecektir” denildi.

Başbakan Tony Blair’in ödül kabul etmeme gibi bir politikası olduğunun bilinmesi ise, geceyi oldukça sıra dışı kılan bir özellik olarak kabul edilmekte. En son EWI (DOĞU BATI ENSTİTÜSÜ) Son On Yılın Devlet Adamı ödülü; 1990’da New York’ta, George H.W ve pek çok global liderin de bulunduğu bir törende Başbakan Helmut Kohl’a verilmişti.
Gürtuna aynı gün; İngiltere Başbakanlık Ofisi’nde, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in de katılacağı Terörizmle ilgili toplantıda İstanbul Şehir yönetimi konusunda deneyimlerini aktararak; doğu-batı sentezli İstanbul’da kentlilik bilinci ve terör ilişkisini değerlendirecek.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 11:39:01
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 11:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?