28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Haber-Sen'den 'Pavorotti' eylemi

KESK'e bağlı Haber -Sen, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Koro sanatçılarına Pavorotti dinledikleri için bazı suçlamalarda bulunulduğu yönündeki iddiaları 'Pavorotti' dinleyerek protesto etti.

TRT Ankara Radyosu Müdürlüğü önünde toplanan bir grup Haber-Sen üyesi, "Vatan haini değil, sanatçıyız", "Köle değil sanatçıyız" ve "AKP sanattan elini çek", "Sanata saygı istiyoruz" sloganları attı. Haber-Sen üyeleri bir süre 'Pavorotti' dinledi.

Pavarotti dinlenilmesinin ardından grup adına bir açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, AK Parti'nin TRT'de kadrolaştığını öne sürerek, zihniyetlerine uymayan her haberi, her sanat etkinliğini sansürlediklerini iddia etti.

Kıyafetinden dolayı Gülüm Pekcan'ın canlı programdan kovulduğunu iddia eden Yelekçi, Çoksesli Koro sanatçılarının da Yunanistan'da verdikleri bir konser sonrası otobüste Çoksesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu tarafından 'Pavorotti' dinledikleri için "vatan haini" suçlamasıyla karşılaştıklarını ileri sürdü.

Yelekçi, Ankara Radyosu Müdürlüğü'ne sözlü ve yazılı olarak konunun iletildiğini belirterek, yönetimin Erenoğlu'nu koruyup sanatçılar üzerinde baskı kurduğunu öne sürdü. Yelekçi, Erenoğlu'nun görevden alınmasını isteyerek, sanatçı arkadaşlarının davalarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 14:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Delican IP: 84.5.215.xxx Tarih : 30.01.2006 21:44:46
Cildirdi bu adamlar... Sabirli olun, yakinda ortacagin batakligina gomulecekler!!! Ya da cagdas insanlari pis ayaklariyla ezecekler. Ama, birincisinin galip gelecegini tahmin ediyorum. Cunku, ilerleme hep one dogru olur, irmagin tersine aktigi gorulmemistir.