26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Haberal için Anıtkabir'deydiler

111 bin kişi gitmiş

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasını protesto etmek için düzenlenen Anıtkabir ziyaretine, yaklaşık 111 bin kişinin katıldığı belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan "Anıtkabir Günlük Ziyaretçi" bölümündeki verilere göre, protestonun yaşandığı önceki gün Anıtkabir’i 111 bin 182’si yerli, 1509’u da yabancı olmak üzere toplam 112 bin 691 kişi ziyaret etti. Nisan ayının ilk 18 gününde Anıtkabir’i ziyaret edenlerin sayısı da yerli ve yabancı olmak üzere toplam 481 bin 337’ye ulaşmış oldu.

Haberal’a siyasetçi akını

Ergenekon soruşturmasında tutuklandıktan sonra Metris Cezaevi’nde rahatsızlanarak, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne kaldırılan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı dün bir grup siyasetçi ziyaret etti. Eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, eski Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay ve eski Bakan Şükrü Sina Gürel, Prof. Dr. Haberal’a ’geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. MHP Kastamonu milletvekili Mehmet Serdaroğlu ise, savcılık izni olmadığı için kapıdan döndü. Mesut Yılmaz, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Prof. Haberal’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Yargı siyasallaşmış

Savcılıktan özel izin alarak görüşme imkanı bulduğunu belirten Mesut Yılmaz, "Mehmet Haberal, kendisine yapılanları reva görmediğini, karşı karşıya kaldığı durumu hazmedemediğini aktardı. Ülkemizde yargı hakikaten siyasallaşmış. Yaşanan olaylara akıl erdirmek mümkün değil. Bu büyük bir tehlike" dedi. İstemihan Talay da Bülent Ecevit’in Cumhurbaşkanlığı teklif ettiği Mehmet Haberal’ın "Meclis’te seçilmiş birisi değilim. Bu görevi yapabilecek Meclis’te görev alan pek çok güzel insan var" diyerek reddettiğini aktardı. Doktorları Haberal’ın rahatsızlığının gece arttığını ve kendisine acil müdahale edildiğini söyledi.

Doktor: Taburcu edemeyiz

Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, "Şikáyetlerinde gerileme var. Ancak bir problem gelişebilir diye tetkikleri genişleteceğiz. Yarın (bugün) belki yoğun bakımdan çıkabilir, ancak taburcu edemeyiz. Bir check up’tan geçireceğiz" dedi.








 

..
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 05:29:30
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 19:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?