20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Haberal'a 2. baskın

"Ergenekon" Davasının tutuklu sanıklarından Profesör Doktor Mehmet Haberal'ın İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasında polis ekiplerince savcı nezaretinde yapılan arama sona erdi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri cumhuriyet savcısı nezaretinde İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde Mehmet Haberal'ın odasında, bilgi işlem merkezinde ve doktorların kullandığı odada arama yaptı. Yaklaşık 20 polisin katıldığı aramalar kapsamında Mehmet Haberal'ın refakatçisine ait olduğu öğrenilen araç da incelendi.

Saat 20.30 sıralarında başlayan aramalar 03.00'a kadar sürdü. Elde edilen belge ve bulgular polis araçlarına taşındı. Hastaneden, önce Adalet Bakanlığı müfettişleri, daha sonra ise arama yapan polisler ayrıldı.

Arama çalışmalarının ardından konuşan Haberal'ın avukatı Köksal Bayraktar, "Haberal' ın odasında, yan odada, bilgi işlem merkezinde ve Haberal'ın odasına girip çıkan görevlilerin odasında ince arama yapıldı. Aramalar sırasında Haberal'ın sağlık durumu olumsuz etkilendi. Gecenin bu saatinde baskın yapar gibi yapılan bu aramaları takdirlerinize bırakıyorum" diye konuştu.

Görevlilerin hastaneden ayrılı sırasında ise Haberal'ın yakını olduğu öğrenilen bir şahıs sözlü protestoda bulundu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 03:05:05
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 09:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?