22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Habur'da kaçakçılığı bitirecek sistem

Habur Sınır Kapısı'nda yapılan kaçakçılığı engelleme amacıyla yeni güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Habur'da sıkı kontrollerden dolayı yaşanan yoğunluğu hafifletmek ve daha detaylı arama ve tarama için yarı sabit mobil X-RAY cihazı kuruluyor.


Habur Sınır Kapısı'nda kaçakçılık olaylarını önlemek için yeni güvenlik tedbirleri alınmaya başlandı. Son zamanlarda alınan güvenlik önlemlerinden dolayı gümrük içerisinde yaşanan yoğunluğun giderilmesi, daha hızlı ve daha detaylı arama yapılabilmesi için Türkiye'deki belli gümrük kapılarda kullanılan yarı sabit mobil X-RAY cihazı Habur Sınır Kapısı'na da kuruluyor.


Gümrük Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Habur Sınır Kapısı'nda bulunan mobil X-RAY cihazlarının detaylı aramada yetersiz kalması ve günde 70 araç kontrol edebildiğinden yetersiz kalındığını, ancak yeni kurulacak olan yarı sabit mobil X-RAY cihazıyla günde 500 aracın kontrol edileceğini söyledi.

Yarı sabit mobil X-RAY cihazının en iyi özeliklerinden bir tanesi ise saatlerce kimsenin X-RAY cihazından geçmek için beklemeyecek olması, sınır kapılarında kuyrukların oluşmayacak olması.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 14:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?