19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hacca ilk kez gideceklere müjde

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hacca bundan sonra ilk defa gideceklere öncelik vereceklerini bildirdi.

Başkanlığa bağlı olarak Türk hacı adaylarının yoğun olarak bulunduğu Mesfele bölgesinde faaliyet gösteren Mekke Ayniyat Ekibi'ni ziyaret eden Prof. Dr. Bardakoğlu, ekip başkanı Salim Güney'den çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Prof. Dr. Bardakoğlu, burada yaptığı konuşmada ayniyat ekibinin zor şartlar altında başarılı hizmetler verdiklerini belirtti.

Bu yıl tüm hacı adaylarına kahvaltı ve akşam yemeği verdiklerini kaydeden Bardakoğlu, “2 yıl önce en büyük hedefimiz bu demiştik. Bundan sonraki hedefimiz hacca geleceklerin müstakil odalarda eşleriyle birlikte haccı yapmaları. 

Hacca bundan sonra ilk kez gelecek olanlara öncelik tanıyacağız. İkinci kez gelecekler Umre'ye gelecekler. Hacılarımızın unutamayacakları manevi kazançlarla dönmelerini amaçlıyoruz. Fuzuli işlerle uğraşmayacaklar. Büyük İslam toplumu olmanın hazzını yaşasınlar” diye konuştu.

“HACCA GENÇ YAŞTA GELİNMESİNİ TAVSİYE EDERİM”

Hac farizasının büyük meşakkatlerle dolu olduğunu, umulmadık anda sıkıntılar çıktığını, yaşlı insanların bu sıkıntılardan etkilenmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Bardakoğlu, şöyle devam etti:

“Hac erken yaşta yapılması gereken ibadet. Genel olarak istiyoruz ki hacca erken gelsinler. Hacılarımızın müstakil odalarda birlikte kalması bizim önem verdiğimiz konu. Eğitime önem veriyoruz. Türkiye'de çok iyi bir eğitim dönemi geçirdiler. Hacılar birbirlerini çok iyi tanıdılar. Aralarında kardeşlik bağı oluştu. Şu anda hacılarımızın kaldığı bölgedeki evler müstakil hacca uygun değil. Ama evler yenilenince müstakil hacca geçeceğiz.”

HACI ADAYLARINA MODERN MUTFAKLARDA YEMEK

Mekke Ayniyat Ekibi Başkanı Salim Güney ise, ekiplerince toplam 917 personel ile 14 mutfak ve 66 yemek salonunda bu yıl ilk defa hacıların tamamına sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek verdiğini belirterek, malzeme temininde sıkıntı yaşanmaması için yemek menüsünün dönüşümlü olarak uygulandığı anlattı.

Mutfaklarda çalışan personelin yemekleri hazırlarken Türk damak zevkine uygun olması için olağan üstü gayret gösterdiğini anlatan Güney, mutfakların hijyenik durumuna, fiziki yapısına, düzen ve intizamına, mutfak personelinin kılık kıyafetine özen gösterdiklerini ifade etti. Güney, “Arafat 2” ve “Mina yemeği” adı altındaki kumanyaların paket
halinde arife günü termokinli (soğutuculu) Tırlardan alınarak hacılara Arafat'ta bulundukları çadırlara teslim edileceğini kaydetti.

Arafat'ta hac organizasyonu yönetim birimleri ve hastane için ihtiyaç duyulan çadırların ekipleri tarafından kurulacağını anlatan Güney, başkanlık ve TÜRSAB organizasyonuna bağlı olan hacıların Arafat irşad programından istifade edebilmeleri için çadırların bulundukları bölgelere seslendirme sistemi kurulacağını kaydetti.

Hacıların yurda dönüşlerinde Mekke'den Cidde'ye giderken kumanya verileceğini de belirten Güney, hacılara hizmet vermekte mesai kavramı tanımadan çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, daha sonra hacı adayları için hazırlanan yemeklerin yapıldığı mutfakları gezdi.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 18:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?