19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Haftasonu soğuk hava geliyor

Yarın akşam saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de başlayacak sağanak yağışların, Cuma günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam etmesi tahmin ediliyor.

Yağışların; yarın akşam saatlerinde kıyı Ege’de, Cuma günü doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile orta Karadeniz’de etkili ve sürekli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yarın gece Trakya’da, Cuma günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, batı Karadeniz’in iç kesimleri ile iç Anadolu’nun kuzeybatısı’nda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı tüm yurtta hissedilir derecede (8 – 10 derece) azalacak.

GÜNEYDOĞU'DA YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRACAK

Diyarbakır Meteoroloji Meydan Müdürlüğü, etkili yağışın yarın akşam saatlerine doğru şiddetini artıracağı uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, tahminlere göre, Diyarbakır merkez dahil olmak üzere bölgedeki yağışlı sistemin yarın akşam saatlerine doğru şiddetini artırmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, 4-5 Kasım tarihleri arasında da yağışın devam etmesinin beklendiği, bu nedenle tüm yetkililer ve vatandaşların tedbir almaları gerektiği kaydedildi.

Bu arada, Bismil ve Çınar ilçeleri ile Diyarbakır'da hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çınar ve Bismil ilçelerinde vatandaşlara toplam 700 battaniye ile sıcak yemek dağıtıldı.
AA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 13:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?