20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hainlere lanet yağdı!

KONYA'DA BİNLER TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN YÜRÜDÜ

Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar yurdun dört bir yanında bir araya gelerek hain saldırıyı protesto etti.

Ankara’da Güvenpark, İstanbul’da Taksim, İzmir, Kayseri ve diğer illerde toplanan vatandaşlar ellerindeki bayrakları sallayarak sloganlar eşliğinde protesto gösterisinde bulundu.

İSTANBUL

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit düştüğü terör saldırısı, Bağdat Caddesi ve Taksim’de düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

JDM İstanbul Motor Sporları Kulübü üyesi bir grup genç, Pendik Green Park Otel önünde toplanarak, otomobilleriyle sahilden Bağdat Caddesi’ne geldi. Türk bayrakları ile gelen grup, cadde üzerinde, "Bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var" yazılı pankart açtı.

Çevredekilerin de katılımıyla büyüyen grup, büyük bir Türk bayrağı açtı. "Kadıköy uyuma, şehidine sahip çık", "Meclis’te PKK istemiyoruz", "Askere uzanan eller kırılsın", "Hepimiz Mehmet’iz, PKK’ya yeteriz", "PKK Meclis’te komutanlar nerede?", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "PKK şaşırma, sabrımızı taşırma", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Ne mutlu Türküm diyene", "Tayyip oğlunu askere gönder" ve "Her Türk asker doğar" şeklinde sloganlar atarak Erenköy Galip Paşa Camisi önüne kadar gelen grup, burada şehitler için 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı okunmasının ardından cadde boyunca yürüyüşünü sürdüren grup, Selamiçeşme’de dağıldı.

Bu arada, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyesi bir grup da, Taksim Meydanı’nda toplandı. Silvan’da şehit düşen askerlerin fotoğraflarını taşıyan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, "Mehmetçiğin katili Amerika", "Terörü kınıyoruz" pankartları açtı. Gruptakiler, tekbir getirerek İstiklal Caddesi üzerinden Tünel’e kadar yürüdü. Tekrar Taksim Meydanı’na kadar yürüyen ve çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

ANITKABİR'E YÜRÜDÜLER

Ankara'da farklı kesimlerden kalabalık bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu terörist saldırıyı, Anıtkabir'e yürüyerek protesto etti. Aralarında şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu kişiler, ellerinde Türk bayrakları ile Kızılay'daki Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanarak, çeşitli pankartlar açıp, terör örgütü PKK ile elebaşı aleyhine sloganlar attı.

Gruba, çevredekiler ve esnaf da alkışlarla destek verdi. Şehitler için dua okuyan grup, daha sonra Anıtkabir'den ayrılarak dağıldı.

İZMİRLİLER KONAK'TA TOPLANDI

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Diyarbakır Silvan’da 13 askerin şehit edilmesini protesto etti, terörü lanetledi. Şehitlerin adları tek tek okundu, toplanan yaklaşık bin kişi de "Burada" diye bağırdı.

Teröre yönelik protestolarını dile getiren grup, eylemin ardından Konak’tan ayrıldı. Gruptan bazı kişiler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup, BDP binası yakınında yine sloganlar atıp dağıldı.

GAZİANTEP'TE TERÖRE LANET

Gaziantep'te yaklaşık 10 bin kişi teröre lanet okudu.

Demokrasi Meydanı’nda toplananlar, önce Şehitler Abidesi’ne, daha sonra da İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın önüne kadar slogan atarak yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ile terörü kınayan slogan atan grup, sık sık İstiklal Marşı okudu. Polisin geniş güvenlik önlemi alarak yolu trafğe kapattığı yürüyüşe yoldan geçenler destek verdi. Çok sayıda kişi de ev ve işyerlerini bayraklarla donatarak eyleme katıldı. Grubun güzergahı üzerinde bulunan BDP İl Binası’na olası saldırıyı önlemek için çevik kuvvet geniş önlem aldı. İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde askere destek sloganları atan gruba bazı askerler de el sallayarak karşılık verdi. Meçhul Asker Anıtı önünde İstiklal Marşı okuyan protestocular dağıldı.

KONYADA 10 BİN KİŞİ TERÖRÜ LANETLEDİ

Elllerinde Türk bayraklarıyda Kültür Park Fuar Alanı’ndan toplanan aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu kalabalık, ilk olarak polis koridoru altında Zafer Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Protestocu grubun yürüyüş yaptığını gören çevredekilerinde katılması üzerine sayı biranda yaklaşık 10 bine yükseldi.

Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından yeniden Zafer Alanı’na gelen kalabalık, buradan da Garnizon Şehitliği’ne geçti. Protestocu grup, şehitlikte dua okuyup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kültür Park Fuar alanına kadar yürüdü. Şehit ailelerinin ellerinde şehit olan oğullarının fotoğrafıyla katıldı.

SAMSUN'DA 2 BİN KİŞİ TERÖRÜ LANETLEDİ

Silvan'da şehit olan 13 asker anmak ve terör örgütünü lanetlemek için Samsun’da yürüyüş düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 2 bin kişi, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Yaklaşık 2 bin kişi, bugün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, önce İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından dev bir Türk bayrağı açılırken, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz Mehmetiz hepinize yeteriz’, ’Askerde yatmadık vatanı satmadık’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları attı. Terör örgütüne lanetler okuyan kalabalık grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

36 DERECE SICAK ALTINDA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Terörle mücadelede bugüne kadar 117 şehit veren Sakarya’da, 13 askerin şehit olması nedeniyle düzenlenen protesto mitingine katılanlar 36 derece sıcaklık altında ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla yürüyerek terörü lanetledi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un da katıldığı mitinge esnaf da destek verdi.

BURDUR'DA BEDELLİ ERLER DE DESTEK VERDİ

PKK saldırısı, Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi. Burdur’daki sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yüzlerce kişi, ellerinde bayraklarla ’Türkiye Türktür Türk kalacak’, ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ’Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

Eyleme, çarşı iznine çıkan Burdur 58’inci Er Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan 123. Dönem yurtdışı döviz bedelli erler de destek verdi. Alkışlarla protestolara destek veren askerler, daha sonra grupla birlikte slogan atarak terörü lanetledi. Eylem sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

BOLU VE KARABÜK’TE TERÖRE TEPKİ

Bolu’daki Hükümet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 400 kişi, İzzet Baysal Caddesi’nde sloganlar atarak yürüdü. Cadde ulaşıma kapanırken, Türk bayrağının etrafında toplanarak yürüyenler, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Meclis’te PKK istemiyoruz’ istemiyoruz sloganları attı.

Karabük Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 30 kişi ise Türk bayraklarını açarak, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Karabük uyuma vatanına sahip çık’ sloganları attı.

ANTALYA

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen 13 Mehmetçiği anmak ve PKK terörünü lanetlemek için Antalya’da da 40 dereceyi bulan sıcakta yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 1000 kişi, Antalya Müzesi karşısındaki Şehitlik Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanları, CHP eski Lideri Deniz Baykal ile eşi Olcay Baykal da evlerinin penceresinden bir süre izledi.

Antalya’da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen yaklaşık 1000 kişi, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ yazılı dövizler taşıyan grup, Konyaaltı Varyant bölgesindeki Şehitlik Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti.

40 derece sıcağa aldırmayan gruptakiler, yürüyüş sırasında ’Hepimiz askeriz, silah isteriz’, ’Başbakan Apo’yu bize teslim et’, ’Antalya uyuma şehidine sahip çık’ sloganları atan grup, yürüyüşünü Konyaaltı Caddesi üzerindeki nostalji tramvayı yolundan gerçekleştirdi.

BAYKAL DA İZLEDİ

Yaklaşık 1000 kişilik protestocu grubun yürüyüşünü, apartmanlarının pencerelerine Türk bayrağı asan vatandaşlar ve araçları ile yoldan geçen sürücüler de alkışları ile destekledi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal da Konyaaltı’ndaki evlerinin önünden geçen grubu, pencereden bir süre izledi. Gazetecilerin kendisini görüntülediğini fark eden Deniz Baykal ve eşi, daha sonra pencere önünden ayrıldı.

Grup, yürüyüşünü Şehitlik Anıtı önünde sonlandırdı. Burada yapılan açıklamada Antalyaspor taraftarları ve sivil toplum örgütleri olarak protesto yürüyüşünün gerçekleştirildiği ifade edildi. Bir taraftar yaptığı açıklamada, "Biz burada Türkiye’nin tek yumruk olduğunu göstermek için bir araya geldik. Gerekirse hepimiz elimize silahı alır, şehit olmak için yola çıkarız" diye konuştu.

Kalabalık, konuşmaların ardından ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atarak dağıldı.

ZONGULDAK

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ’Şehitlerimizi Hatırlatacağız! Unutturmayacağız! Geliyor Musunuz?’ sloganıyla yapılan çağrıya Zonguldaklılar fazla ilgi göstermedi. Madenci Anıtı önünde saat 15.00’de toplanan yaklaşık 30 kişilik grup önce ’Zonguldak uyuma şehidine sahip çık’ sloganı atarak vatandaşları eyleme davet etti. Bu çağrı üzerine kalabalığın sayısı artarak 50 kadar oldu.

DENİZLİ

Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 400 kişi terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Eyleme, Denizli Demirat Motorcular Grubu ve çok sayıda motosikletli de destek verdi. Grubun içinde yer alan 34 yaşındaki gazi Ali Arman, 1997 yılında jandarma komando olarak görev yaparken, Kuzey Irak’taki Çekiç Operasyonu sırasında mayına basınca sağ bacağının dizinden koptuğunu belirterek, "Bu ülke için bacağımı verdim, canımı da veririm. 13 asker şehit oldu, Denizli halkının duyarsızlığı beni çok üzdü" dedi.
Protesto eylemi sırasında sık sık, ‘Hepimiz Mustafa Kemal’in askeriyiz’, ‘Hepimiz askeriz, ölmeye hazırız’, ’İmralı basılsın Apo asılsın’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Meclis’te PKK istemiyoruz’ sloganları atıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, gruptakilerden biri, 13 şehidin isimlerini tek tek okudu, kalabalık her ismin okunmasından sonra ’Burada’ diye bağırdı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyüşe geçen grup Valilik önüne gelindiğinde bir kez daha İstiklal Marşı’nı okudu.

Polis, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yakınındaki BDP il binası önünde güvenlik önlemi aldı. Protesto gösterisine katılanlar daha sonra dağıldı.

KONYA

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın pusu kurması sonucu 1’i Konyalı 13 askerin şehit olması ardından Şehit Aileleri Derneği ile bir sosyal paylaşım sitesi sayesinde bir araya gelerek yürüyüş yapan yaklaşık 10 bin kişi terörü lanetledi.

Elllerinde Türk bayraklarıyda Kültür Park Fuar Alanı’ndan toplanan aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu kalabık, ilk olarak polis koridoru altında Zafer Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar terör örgütü PKK aleyhine ve ’Meclis’de PKK istemiyoruz’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Askere uzanan eller kırılsın’, ’Vatan sana canım feda’ şeklinde slogan atıp, tekbirlerle yürüdü. Protestocu grubun yürüyüş yaptığını gören çevredekilerinde katılması üzerine sayı biranda yaklaşık 10 bine yükseldi.

Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından yeniden Zafer Alanı’na gelen kalabalık, buradan da Garnizon Şehitliği’ne geçti. Protestocu grup, şehitlikte dua okuyup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kültür Park Fuar alanına kadar yürüdü. Şehit ailelerinin ellerinde şehit olan oğullarının fotoğrafıyla katıldı.

ERZURUM

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan çağrılar üzerine bugün saat 14.00’de yaklaşık 2 bin kişi İstasyon Gar Meydanı önünde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Kalabalık, Atatürk Anıtı’nın bulunduğu 2 kilometre uzaklıktaki Havuzbaşı’na doğru yürüyüşe geçti. ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kana kan dişe diş intikam intikam’, ’Şehidim hakkını helal et bize’, ’Kahrolsun PKK’ sloganları atan kalabalık, terör örgütüne lanet yağdırdı.
Havuzbaşı’nda saygı duruşunda bulunup bir kez daha İstiklal Marşı okuyan kalabalık, yürüyüşüne Cumhuriyet Caddesi’nde devam etti. Tarihi Yakutiye Medresesi Meydanı’nda gelen kalabalık, burada da ’Askere uzanan eller kırılsın’ sloganı attıktan sonra dağıldı.

SİNOP

Sinop’ta internette bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden organize olan bir Uğur Mumcu Meydanı’nda toplandı.

Ellerinde "Bir ölür, bin doğarız", "Can verir, nam salarız"’ yazılı pankartlar ve Türk Bayraklarıyla yürüyen grup basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak, basın açıklamasına güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine grup sessizce dağıldı

MUĞLA

Silvan’daki terör saldırısı, Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan yürüyüşle protesto edildi ve teröristlere lanet yağdırıldı.

Muğla Valiliği önünde toplanan bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmetçiğiz", "Türk Kürt kardeştir bunu bozan kalleştir", "Şehidim hakkını helal et bize" şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gruptakiler adına açıklama yapan Gazeteci Yazar Banu Avar, "Hepimiz bu ülke için ölmeye hazırız. Bugün burada biraraya gelmemizin sebebi ülkemizde bugün yaşananları ve önümüzdeki günlerde yaşanacakları kamuoyuyla paylaşmaktır" dedi.

Atatürk Anıtı’nda fotoğraf çektiren gruptakiler, Sınırsızlık Meydanı’na kadar yürüdü ve buradan olaysız şekilde dağıldı.

BODRUM

Bodrum İskele Meydanı’nda toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" , "Vatan sana canım feda" sloganları atarak Bodrum Belediye Meydanı’na kadar yürüdü. Çevredeki
turistler ve esnafta yürüyüşe katılanlara alkışlarla destek verdi.

Belediye meydanında şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gruptakiler daha sonra belediye meydanında bir süre slogan attıktan sonra yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

KIRIKKALE

Kırıkkale’de de Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından organize edilen yürüyüş için vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı.

Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüş öncesinde grup adına açıklama yapan Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Silvan’da şehit olan askerlerin vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda ettiklerini söyledi. Şimdi sıranın geride kalan Türk gençliğinde olduğunu bildiren Torunlu, "Şimdi bizler Türk gençliği olarak bu şehitlerin bize bıraktığı vatan nöbetini devralmak için canımızı ortaya koymaya hazırız" dedi.

13 şehit vermenin acısını yaşadıklarını ve bu konuda yüreklerinin yandığını belirten Torunlu, şunları kaydetti:

"13 şehit verdin, uyan artık! Baba ocaklarına, ana yüreklerine düşen acıya ortak ol! Vatanını bölmek isteyen iç ve dış güçler pusuda bekliyor! Gün birlik olma günüdür. Toprağa su düşerse çamur, kan düşerse vatan olur. Toprak uğrunda can veren varsa vatan olur! Bizler vatansever Türk gençliği olarak bu topraklar için can vermeye hazırız. Sahipsiz vatanın batması haktır! Biz bu vatana sahip çıkacağız. Ne mutlu Türküm Diyene."

Konuşmanın ardından meydanda toplanan ve slogan atan grup, Zafer Caddesi’ni takip ederek, Dernek binasına kadar yürüdü.

3 adet dev Türk Bayrağı’nın açıldığı yürüyüşe katılan grup, dua edip tekbirler getirerek dağıldı.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Demircioğlu Caddesi’nden yürüyerek İskele Meydanı’na gelen kalabalık "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Türkiye Tek Yürek" şeklinde slogan atarak kordon boyuna ulaştı. Bu sırada bazı vatandaşlar ve araç sürücüleri yürüyüş yapan
kalabalığa destek verdi.

Kordon boyunda 10. Yıl Marşı’nı okuyan vatandaşlar, güzergahlarında bulunan Aynalı Çarşı önünde "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı" türküsünü söyledi.

Yürüyüşe başladıkları Cumhuriyet Meydanı’nda yeniden bir araya gelen vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

TRABZON

Trabzon’da Kent merkezindeki Atapark semtinde, saat 14.00’da toplanarak Türk bayrakları açan ve aralarında çocuklar ile yaşlı kişilerin de olduğu bir grup vatandaş, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin ve Siirt’te bir komiserin şehit edilmesi başta olmak üzere son dönemlerde yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla "Teröre Lanet Yürüyüşü" başlattı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve sırtlarına astıkları Atatürk resmi eşliğinde yürüyen ve aralarında komando marşının da olduğu çeşitli marşlar okuyan vatandaşlar, "Her Türk asker doğar", "Vatan sana canım feda", "Trabzon hazır emir bekliyor", "Mecliste PKK istemiyoruz", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türkiye Türktür, Türk kalacak" şeklinde sloganlar attılar.

Tekbir getirerek kent merkezinde yürüyüşlerini sürdüren vatandaşlar ardından Zağnos Köprüsü-Ortahisar semti-Tabakhane Köprüsü ve Uzun Sokak güzergahından Meydan semtine ulaştılar.

Burada bir süre daha teröre tepkilerini göstermek için slogan atarak, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın asılmasını isteyen vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulunup dualar okuduktan sonra İstiklal Marşı okuyarak olaysız dağıldılar.

Çevredeki esnaf ve vatandaşların da alkış tutarak destek verdiği yürüyüş dolayısıyla polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

GİRESUN

Bir sosyal paylaşım sitesindeki çağrıya katılan bir grup genç, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasındaki sıcak temas sonucu 13 askerin şehit olması, 7 askerin de yaralanması olayını protesto etmek istedi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Atapark’ta toplanarak Gazi Caddesi yönüne yürüyüşe geçen grup, Debboy mevkisinde yürüyüşünü sona erdirdi.

Grup, yürüyüş sırasında "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla hain saldırı kınadı.

 
KONYA'DA BİNLER TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN YÜRÜDÜ
KONYA'DA BİNLER TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN YÜRÜDÜ
KONYA'DA BİNLER TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN YÜRÜDÜ
KONYA'DA BİNLER TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN YÜRÜDÜ

 

İHA/ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2011 Pazar 18:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?