19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hakimlerin eşli mesleki gezisi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, beraberinde altı üye ve üç raportörle birlikte, "Mesleki içerikli temaslarda bulunmak" üzere bugün 2 haftalık Latin Amerika gezisine çıkıyor. Brezilya, Şili ve Arjantin’i kapsayan ve 18 Kasım’da sona erecek geziye üyeler eşleriyle katılacaklar.

Bir Anayasa Mahkemesi yetkilisi resmi gezi olduğundan üyelere harcırah ödeneceğini, maliyetin ise Avrupa ülkelerine düzenlenen gezilere göre daha düşük olduğunu savundu. Tuğcu ve mahkeme üyeleri, eşlerinin masraflarını kendileri karşılayacak. Geziyi bir tur şirketinin organize ettiği belirlendi.

Aynı yetkili, daha önce Danıştay’ın geçen ay İspanya’ya, Yargıtay’ın da yaz aylarında Avrupa ülkelerine aynı şekilde eşli gezi düzenlediğini ve mesleki temaslarda bulunduklarını bildirdi. Yetkili, yüksek yargı organlarının başkan ve üyelerinin mesleki formasyonları ve Anayasa yargılama sisteminin o ülkelerdeki uygulamalarının görülmesi açısından da bu tür gezilerin önemli ve gerekli olduğunu söyledi.

KATILANLAR

Resmi geziyi annesi rahatsızlanan üye Fulya Kantarcıoğlu son anda iptal etti. Heyette yer alan 9 üye ve raportörlerin adları şöyle: Başkan Tülay Tuğcu, Mehmet Erten, Cafer Şat, Abdullah Necmi Özler, Fettah Oto, Şevket Apalak ve Serruh Kaleli. Raportörler, Evren Altay, Ülkü Müge Kadıgil ve Ayşegül Atalay.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 09:00:40
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 10:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?