22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hakkari Valisi çığda mahsur kaldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde karakış etkisini sürdürürken, bugün Hakkari- Van karayoluna çığ düştü. Çığ kütlesinin yolu ulaşıma kapatması sonucu aralarında Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun makam aracının da bulunduğu 40 araç mahsur kaldı.

Karayolları karla mücadele ekiplerinin 1 saat boyunca yaptığı çalışmayla yol tek şeritten trafiğe açıldı ve Vali Nasuhbeyoğlu'yla birlikte 100 kişi yollarına devam etti. Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 80, yüksek kesimlerde de 2 metreye ulaştı. Kar yağışının yoğun olması yüzünden ağırlaşan kar kütleleri de çığ olaylarında artmaya neden oldu. Bugün saat 14.00 sıralarında Hakkari- Van karayolunun Birinci Tünel Mevkii'ne çığ düştü. Karayoluna düşen çığ kütlesi yolu ulaşıma kapattı. Çığ yüzünden Van ve Hakkari yönlerine seyir halinde olan 40 araç ve içindeki yaklaşık 100 yolcu mahsur kaldı. Mahsur kalanlar arasında Ankara'dan uçakla Van'a buradan da makam aracıyla Hakkari'ye giden Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun da bulunduğu belirtildi.

Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, çığ düşen birinci bölgede çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu yolun bir kısmı kardan temizlenerek, tek şeritten ulaşım sağlandı. 1 saat mahsur kalan yolcular rahat nefes alarak, araçlarıyla yollarına devam etti. Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri karayolunun tamamen ulaşıma açılması için kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Öte yandan Hakkari- Şırnak karayolu da çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 17:27:27
Güncelleme :7 Ocak 2007 Pazar 17:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?