16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Haksız vergi iadesine soruşturma

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı, 2006 yılında 160 bin YTL haksız vergi iadesi alındığının belirlenmesi üzerine haksız vergi iadesi alanlarla ilgili yasal işlem başlattı. 

Muğla Vergi Dairesi tarafından 122 ayrı kurumda çalışan 6 bin 304 kişinin vergi iade zarflarında yapılan incelemeler sonucu, 58 milyon YTL'lik bir harcama gerçekleştiği ve bunun karşılığı olarak 15 milyon 500 YTL vergi iadesi tutarının belirlendiği açıklandı. 

Yapılan incelemelerde, 56 bin 675 adet geçersiz belge tespit edilirken, bu geçersiz belgelerin tutarı olan 3 milyon 654 bin YTL'lik vergi iadesi tutarı da reddedildi. İncelemelerde, 160 bin YTL tutarında da haksız vergi iadesi alındığı belirlenirken, bununla ilgili gerekli yasal işlemler başlatıldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yapılan incelemelerin titizlikle yürütüldüğünü belirterek, vatandaşların düzenledikleri belgelerde dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. 

Aksoy, "Vergi iadesinden faydalanacak olan vatandaşlarımızın belgelerini düzenlerken, belgelerin geçerli ve sahte olup olmadıklarını çok iyi kontrol etmeleri gerekir. Yaptığımız incelemeler sonucu haksız vergi iadesi almaya çalışanları ve geçersiz belgeleri tespit ediyoruz. Geçersiz olanları iptal etmekle birlikte, sahte belgeleri kullananlar hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bizler ceza veren bir anlayış içinde değiliz, ama kanunlar bunu emrediyor ve biz de kanunlar doğrultusunda görev ve sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımız yaptıkları her alışverişin karşılığında mutlaka belgelerini alsınlar. Çünkü bu belgeler ülkemizin kalkınmasında ve yine vatandaşlarımıza dönecek hizmetlerde büyük önem taşıyor. Vergi iade zarflarını dolduracak vatandaşlarımız da özellikle sahte fişler konusunda çok dikkatli olmalılar. Sahte fiş kullanılmasına karşı dikkatli davranmaları aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 14:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?