22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Halaçoğlu sözlerinin arkasında

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Hiç kimse çıkıp da 'Halaçoğlu'nun söyledikleri yanlıştır' diyemiyor. Sadece 'Irkçılık yapıyor' diyorlar. Benim yaptığım bir bilimsel gerçekliktir. Hiç kimseden çekincem yoktur" dedi.

Çukurovalılar Derneği, Türkiyem Topluluğu, Kastamonulular Derneği ve Büyük Anadolu Birliği üyelerinden oluşan bir grup, üzerinde Türk bayrağı motifli bir çelenk ve Türk Bayrakları ile Türk Tarih Kurumu'na yürüdüler.


Grubun temsilcilerini makamında kabul eden Halaçoğlu, sözlerinin iki gazete tarafından çarpıtıldığını savundu. Halaçoğlu, daha önceki açıklamasında "Bugün kendini Kürt olarak bilen pek çok insan 16'ncı yüzyıl kayıtlarına göre Türkmen görünüyor. Kendilerini Alevi-Kürt olarak gösteren Aleviler de var. TİKKO ve PKK içindeki pek çok kimse de bunlardandır" dediğini ve Türk-Kürt çatışmasının yapay olduğunu söylediğini aktardı.


Sözlerinin ardından bu konuların tartışılmaya başladığını ifade eden Halaçoğlu, gazetelerin "Haksızlık yapmışız. Türk milletinden özür dileriz" demesini beklediğini kaydetti.


Bazı kesimlerin "Anadolu'da yaşayan 1,5 milyon Ermeni nereye gitti?" diye sorduğunu ve kendisinin de bir bilim adamı olarak bu konuyu araştırdığını belirten Halaçoğlu, elde ettiği bilgileri toplumla paylaştığını söyledi. Halaçoğlu, "Benim yaptığım bir bilimsel gerçekliktir. Hiç kimseden çekincem yoktur. Tartışmak isteyenler buyursun. Tek başıma belgeleri ile ortaya koyarım. Benim yaptığım araştırmaların temeli 1912-1920 yılları arasına dayanıyor. Yok edildiği söylenen Ermenilere ne oldu? Brezilya'dan Avrupa'ya gidenlere kadar tespitini yaptım. Doğal olarak Türkiye'de kalanların da tespitini yaptım. Amerika'daki bütün limanlardaki yolcu defterlerini tek tek inceledik. Bunları çıkarmak ırk araştırması mıdır?" diye konuştu.


Bazı kesimlerin "elindeki listeyi yaksın" dediklerini kaydeden Halaçoğlu, "Hiç arşiv belgesi yakılır mı? Benim elimdeki fotokopileri yaktım diyelim, başkaları ortaya çıkarmayacak mı?" dedi.
"Öldü" denilen Ermenilerin ölmediğini ortaya çıkardığını ifade eden Halaçoğlu, "Bununla bütün Ermenilerin iddiaları havada kalıyor" dedi. Yusuf Halaçoğlu, "Bana 'İstifa et' diyorlar. Tarih metodolojisine aykırı ne söyledim de istifa edecek mişim?" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 19:42:37
Güncelleme :29 Ağustos 2007 Çarşamba 21:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?