22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Halk oylaması 21 Ekim'de

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin halkoyuna sunulmasına ilişkin takvimi belirledi.

Takvime göre, 2 Ağustos Perşembe günü muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak, halk oylamasına ait parametreler, Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'nden (SEÇSİS) tanımlanacak. Muhtarlık bölgesi askı listeleri, güncelleştirilmek üzere 6 Ağustos Pazartesi günü ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak, 19 Ağustos Pazar günü askıdan indirilecek.

Listelere yapılacak itirazlar 25 Ağustos Cumartesi günü karara bağlanacak. Listelerdeki değişiklikler 29 Ağustos Çarşamba günü işlenerek kesinleştirilecek. Takvime göre, 30 Ağustos Perşembe günü seçmenlerin adreslerine göre sandık atamaları (sandık seçmen listeleri) yapılacak. Sandık seçmen listelerinin çoğaltılmasına 31 Ağustos Cuma günü başlanacak.

Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına 1 Eylül Cumartesi günü başlanacak. Sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemi 2 Eylül Pazar günü bitirilecek. Takvime göre, bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:

3 Eylül Pazartesi: Oy verilecek gümrük kapılarının tespiti ve buralarda görev alacak ilçe seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak.
11 Eylül Salı: Gümrük kapılarında oy verme işlemlerine başlanacak.
12 Eylül Çarşamba: Türkiye genelinde sandık kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak.
14 Eylül Cuma: Seçmen bilgi kağıtlarının yazımına ve dağıtımına başlanacak.
20 Eylül Perşembe: Türkiye genelinde sandık kurullarının oluşturulma işlemleri tamamlanacak ve oluşumda görev alanlara bu konu bildirilecek.
28 Eylül Cuma: Radyo ve televizyonda konuşma yapabilecek olan ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin bu yöndeki isteklerinin ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcilerinin YSK'ya bildirmelerinin son günü.
9 Ekim Salı: Konuşma yapmayı dilemesi halinde Cumhurbaşkanının yapacağı konuşmalar için yayın zaman ve sırası tespit edilecek.
14 Ekim Pazar: Serbest propaganda dönemi ve buna ilişkin yasaklar ile radyo ve televizyon konuşmaları başlayacak.
17 Ekim Çarşamba: Taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması işlemi tamamlanacak ve dağıtılamayanlar ilgili ilçe seçim kurulu başkanlarına teslim edilecek.
20 Ekim Cumartesi: Propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek.
21 Ekim Pazar : Halkoylaması yapılacak ve seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek.
AA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 19:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?