22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hap vermedi diye eczacıyı kestiler

Burdur’un Bucak İlçesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen iki asker, sabaha karşı belde eczacısı Halil Kavas’ın evine camdan girdi. Askerler, eczacıdan uyuşturucu ilaç istediler. "Hayır" cevabı alan askerler, Kavas’ı önce bıçakla-dılar, sonra da başını kestiler.

BURDUR’un Bucak İlçesi Kızılkaya Jandarma Karakolu’nda askerlik görevini yapan ve uyuşturucu bağımlısı oldukları öne sürülen jandarma erleri G.A. ile G.Ö. dün 04.30 sıralarında eşofmanlarını giyerek sigara içme bahanesiyle bahçeye çıktı. Daha sonra gizlice bahçe duvarından atlayan 2 asker, belde merkezine geldi. Uyuşturucu krizinde oldukları belirtilen erler, daha önce birkaç defa uyuşturucu hap aldıkları ve tek başına oturan eczacı Halil Kavas’ın evine yaklaştılar.

DEMİRDEN TIRMANDILAR

Alt kattaki dükkanın pencere demirlerinden tırmanarak 2’nci kattaki eve giren G.A. ile G.Ö. eczacıdan uyuşturucu hap istedi. Hap vermek istemeyen Kavas ile askerler arasında tartışma çıktı. Ellerine geçirdikleri bıçakla eczacıyı çeşitli yerlerinden yaralayan 2 er, ardından gırtlağını kesip başını gövdesinden ayırdı. Zanlılar komşuların gürültüye uyanması üzerine paniğe kapıldı. G.A. öldürdükleri eczacının cebinden anahtarları alarak 07 CZK 71 plakalı otomobille kaçmaya çalıştı. Ancak, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden belde çıkışında otomobili şarampole düşüren asker, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yaralı halde yakalandı. Ayakta tedavi edilen G.A. gözaltına alındı.

Evin penceresini kırıp bahçeye atlayıp kaçmaya çalışan diğer zanlı G.Ö. ise ayağının kırılması ve sokak köpeklerinin saldırması nedeniyle kaçamadı. Yaralı asker, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından yakalandı. G.Ö., Bucak Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Beldede 15 yıldır eczacılık yapan Kavas’ın, darp, tehdit ve adam öldürmeye tam teşebbüs suçlamaları nedeniyle yargılandığı belirlendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 06:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?